СНСД и партнери настављају игру сиромашним народом

Буџет Републике Српске је у озбиљним проблемима јер, због санкција, нико не жели да нам да кредит, радна мјеста у производњи се затварају због неодговорних политика Владе Републике Српске, а они се понашају као да живимо у Швајцарској и да нам нису неопходне те двије милијарде'', каже Миличевић.

Република Српска 28.04.2024 | 12:42
СНСД и партнери настављају игру сиромашним народом

Предсједник СДС-а Милан Миличевић сматра да се СНСД са својим федералним коалиционим партнерима наставља играти грађанима Републике Српске и свих становника БиХ који живе у сиромаштву, оцијенивши да сви треба да поднесу оставке ако БиХ остане без скоро двије милијарде КМ из Плана за реформе и раст Западног Балкана.

''Нису у стању да усвоје Изборни закон, нису у стању да усвоје програм реформи који би овој земљи донио скоро двије милијарде КМ од чега су скоро трећина грант средства. Нису у стању да деблокирају инвестиционе пројекте. Једино што су у стању јесте да међусобним представама, набацивањима лоптица, и запаљивом реториком држе у страху народ који живи на ивици егзистенције. Резултат такве политике јесте да је само у прошлој години из школа у Републици Српској исписано 665 ученика ради одласка у иностранство'', истиче Миличевић.

Док народ плаше и гурају у очај, једино о чему се врло успјешно договарају јесу подјеле фотеља и тендера.

''Када треба да ураде оно због чега су бирани – обезбиједити стабилност, довести инвеститоре, отворити радна мјеста – онда нема интересовања. Без обзира на напор локалних заједница да доведу или задрже инвеститоре нестабилна политичка ситуација, за коју су одговорни виши нивои власти, инвеститоре одбија. Срамота је да до задњег дана истека рока нису били у стању да усвоје програм реформи који би донио инвестициони замах.

Буџет Републике Српске је у озбиљним проблемима јер нам због санкција нико не жели дати кредит, радна мјеста у производњи се затварају због неодговорних политика Владе Републике Српске, а они се понашају као да живимо у Швајцарској и да нам нису неопходне те двије милијарде'', каже Миличевић.

Предсједник СДС-а поручује да се ''патриотизам једне политике не мјери испразним флоскулама и паролама, него владавином права, стандардом становништва, квалитетном социјалном заштитом, добрим здравственим системом, бројем отворених радних мјеста и перспективом за младе''. 

''Када би мјера патриотизма била дебљина њихових новчаника које су напунили опљачканим новцем, онда би они заиста били свјетски шампиони у патриотизму. Овако су само неодговорна власт која је крива и за економски и демографски колапс Републике Српске. Што прије оду, прије ћемо се опоравити'', закључио је Миличевић.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ре

28.04.2024 13:05

Банда бурлина дигла цијене шта се продаје највише од хране у маркетима пред само повећање пензија и борачког додатка у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимир

28.04.2024 18:00

Говно једно опет паметује "Нећу на бину са српским страдалницима из Братунца и Сребренице" Патриота

Name

Војкан

28.04.2024 21:31

Милицевицу народ је уз вас а то сто они водају неку Керину то је само Додикова фарса овом народу ,ако буду постени избори СНСД нема сансе у Теслицу али ако буду крадјом и преваром варали народ сваста мозе да се деси.

Name

Гоја

29.04.2024 05:23

Додик у Теслицу скупио саку људи и дрзи предавање е мој Миле писи прохујало са вихором,, робија ти не гине

Name

Па то је

28.04.2024 13:17

УСПЈЕХ!! СВИХ ПАРТИЈААА!! НЕсамо њихов!! Направили Сиротињууу а себе обогатилии! Паразити партијаси са платамааа и привилегијамаааа за гинисаа! Све категоријее становниства опљацкалии! Раднике пензионере соц категорује свее будзет оглодали! Све забранити и само ВОЛОНТИРАЊЕЕЕ!! За наук! Будуцим генерацијамаа! Без плата па да видимо ту љубав за народ и дрзаву! Позиције и опозиције у круг од ратааа! Умрезени харајуу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

28.04.2024 15:29

Шта да очекујемо,па ми смо свима у БиХ,оловком дали власт.Људи раде,цвјета умјесто привреде и запошљавања,просипање сирћета,цвјета национализам и свашта што иде са тим.Максима што горе,то боље,за кога. Проблем је тежак,како проучити ружу вјетрова ,,да дишемо свој ваздух,,. Шта ће нама тудји новци,ста ће нам програми и инвестиције кад имамо своје национално богатство политицаре.Каква ЕУ,нема ништа од тога,боје нас се људи,дали би мало новца,но шта ће нам,скужили да нема баш велике шансе за ИМТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

28.04.2024 16:17

Није крив ни Додик ни СНСД-е крив је покварени менталитет србског народа и тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

28.04.2024 16:31

Распусти ОО у Вишеграду да Којић не брука и не урнише висе странку драги докторе, његова издаја нема граница. Молим Вас у име преосталог мчланства.малобројно и ови одборници изузев доктора Марка Николица су такође издајници. Дајте повереника да се очува здраво ткиво и радикално подмлади странка јер Којић је затра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

28.04.2024 19:24

Искрено, тужно шта уради Мирослав Којић од СДС у Вишеграду, срамота, стидимо се његове бахатости, али још увијек нас има који верујемо само у СДС, што јес' јес' најбољи је СДС, који је створио Републику Српску.

Name

Будала

28.04.2024 19:14

Једите говна висе ви из опозиције, да сте права опозиција, изасли бисте на улице и не бисте одлазили док несто не промијените. Обицна сте багра која само цека својих 5 мин да настави пљацку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.04.2024 19:55

Прво Ти изадји из кафица па онда библај нешто Опозицији. Кад вас позову ћутите и кријете се да вас не види комшија и сви забијате ноз у ледја јер сте лазови и покварењаци. Издали би и мајку и оца и зато се покри по ушима и плати кафу коју цмацес сатима.

Name

МЕТЛА

28.04.2024 20:01

Метла је неопходна за тренутно све политичке актере и власт и опозицију. Неопходна су нова поштена и стручна лица, а не подобна. Господине Милићевићу како правдате поскупљење воде за 57% и одвоза смећа за 50% у мојој општини гдје сте ви власт и ваш начелник. Сигурно знате о којој малој локалној заједници је ријеч, а наведене цијене су највеће у РС. Да ли се тако ради у интересу народа или тајкуна, што вас ни по чему не разликује од њих. Шта сте за ове 4 године урадили у локалним заједницама гдје обнашате власт? Волио би да нисам у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некако душан

28.04.2024 21:51

Помагајте другови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хyје

28.04.2024 22:03

Ово је некада био ПОКРЕТ, није била странка. Сада је то минимизирана организација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кристијан Високи

28.04.2024 23:08

Тако је, само менипулација народом који нема ни за пола корпе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ

29.04.2024 07:53

Г-дин Миличевић је у праву када критикује актуелну власт у Српској и БиХ, али слаба вајда од тога јер актуелни властодршци и даље тјерају по своме- неразумном политиком гурају земљу и народ у пропаст, а народ ћути, гледа и трпи умјесто да на изборима да свој глас за промјене па како буде да буде. Горе не може бити.

ОДГОВОРИТЕ