Кинески предсједник Си Ђинпинг допутовао у посјету Француској

- Кинески председник Си Ђинпинг стигао је данас у Париз, у посету Француској на позив француског колеге Емануела Макрона, јављају кинески медији.

Свијет 05.05.2024 | 16:28
Кинески предсједник Си Ђинпинг допутовао у посјету Француској

У пратњи Сија су његова супруга Пенг Лијуан, члан Главног комитета Политичког бироа Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК), директор Генералне канцеларије Централног комитета КПК Цаи Ћи, као и члан Политичког бироа Централног комитета КПК и министар спољних послова Ванг Ји, преноси Кинески међународни радио. 

У Пекингу је раније најављено да ће Си током петодневне турнеје по Европи, осим Француске, посетити и Србију и Мађарску.

Ово је прва посета лидера Кине Европи у последњих пет година.

Како пише Кинески међународни радио, ова посета је од великог значаја за промовисање општег развоја односа Кине са Француском, Србијом, Мађарском и целом Европом, а такође ће дати нови подстицај јачању мира широм света.

Председник Кине ће, после Француске, 7. и 8. маја боравити у званичној посети Србији, а угостиће га председник Србије Александар Вучић, најавила је раније прес служба председника Србије. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А зашто

06.05.2024 05:57

...у Францусу? Ја сам мислио да ће само у нашу матицу да дође и нигдје више! Ето колико нас поштује Кина. Ми смо спремни умријети за њих а они тако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јооооој

06.05.2024 13:44

Бог те мазо види , бре , оскарчићу, овај летећи таxи што воза овог човјека.

ОДГОВОРИТЕ