Израел: Полиција упала у канцеларију Ал Џазире у Јерусалиму

Израелска полиција данас је упала у хотелску собу у Јерусалиму коју Ал Џазира користи као канцеларију, након одлуке владе Израела да затвори ту ТВ станицу у власништву Катара, рекли су израелски званичник и извор у Ал Џазири за Ројтерс.

Свијет 05.05.2024 | 17:33
Израел: Полиција упала у канцеларију Ал Џазире у Јерусалиму

На интернету је објављен видео-снимак на којем се виде полицајци у цивилу како демонтирају опрему за снимање у згради за коју је извор Ал Џазире рекао да се налази у Источном Јерусалиму.

Кабинет премијера Бењамина Нетањахуа донео је раније данас одлуку о затварању Ал Џазире у Израелу све док траје рат у Појасу Газе, наводећи да катарска телевизијска мрежа угрожава националну безбедност Израела.

Ал Џазира је овај потез окарактерисала као ''криминалан'' и одбацила оптужбе о угрожавању безбедности као ''опасну и смешну лаж'' која угрожава новинаре те телевизије, додајући да ће предузети правне мере.

Ал Џазира је критиковала израелску војску операцију у Гази, одакле је извештавала током целог рата између Израела и палестинске милитантне групе Хамас, наводи Ројтерс.

Та ТВ станица је раније саопштила да су израелске власти циљале и убиле новинаре Ал Џазире у Гази, укључујући Самера Абу Даку и Хамзу Ал-Дахдуха, сина познатог новинара Ал Џазире, Ваела Ал-Дахуха.

Израел је негирао ове оптужбе Ал Џазире.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Џ

05.05.2024 23:25

Живио Израел, УСА и демократија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

06.05.2024 18:55

И ови су почели проводити Америчко-Европску демократију

ОДГОВОРИТЕ