Србија упутила хуманитарну помоћ становништву у Гази

Министар трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је Србија упутила 900 тона хуманитарне помоћи угроженом становништву у Гази, у износу од три милиона евра.

Србија 14.05.2024 | 13:10
Србија упутила хуманитарну помоћ становништву у Гази

"Писмом сам обавестио амбасадоре исламских земаља у Србији да смо упутили 900 тона хуманитарне помоћи угроженом становништву у Гази у износу од три  милиона евра и посебно замолио амбасадора Египта у Србији, господина Басела Салаха, да заједно са Владом Египта обрати посебну пажњу да упућена хуманитарна помоћ стигне онима којима је најпотребнија", навео је Момировић, саопштило је министарство.

Истакао је да је Србија као земља која има независну и суверену политику увек налазила потребу да се солидарише са људима који су у тешкој хуманитарној ситуацији.

"Наша политика је јасна, то је политика мира, а хуманитарну помоћ грађани Србије упућују становницима Газе у храни, води, медицинској опреми, као и шаторима за смештај породица. Србија се солидарише са недужним људима који су жртве трагичног сукоба", рекао је Момировић.

Министар је још једном захвалио свим људима који учествују у организацији и дистрибуирању хуманитарне помоћи која ће стићи до оних којима је у овом моменту најпотребнија.

Додао је да ће се остатак хуманитарне помоћи превозити бродским путем у више наврата.

(Тањуг) Фото: Информер/Приватна архива

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

небојса

14.05.2024 19:21

Мало је , треба да се посаље десет пута висе и да се направи митинг подрске у Београду за пример свима, јер и нас сатиру исти.

ОДГОВОРИТЕ