Фондација Ангелина поклања 50 хаљина за матурско вече

- Отац убијене девојчице у "Рибникару" Ангелине Аћимовић, Анђелко Аћимовић рекао је данас да ће "Фондација Ангелина" поклонити 50 хаљина девојчицама за матурско вече, од чега ће 35 бити за децу без родитељског старања, а остале ће бити поклоњене Ангелининим другарицама.

Србија 17.05.2024 | 15:20
Фондација Ангелина поклања 50 хаљина за матурско вече

Аћимовић истиче да је изузетно срећан јер ће на десетине девојчица носити креације његове, трагично преминуле ћерке и наводи да је због тога поносан, као и да за њега рад у фондацији представља сатисфакцију и задовољство.

 "Утеха је за нас недостижна. С њом просто морамо да научимо да живимо, и ми и сви родитељи. Смисао и начин како да се борите с тим је управо оно што смо ми нашли као начин да се боримо за садашњу децу и будућу, кроз рад у Фондацији, али кроз сав тај рад, она је увек поред нас и увек постоји. С обзиром да знамо да је она анђео као и остала дечица, знамо да нам она помаже кроз све што радимо и знамо да је ту, да је најбољи критичар и помоћник", рекао је он у емисији "Кец на једанаест" на телевизији К1.

 Најавио је ревију која ће се одржати 1. јуна у 18 часова у ТЦ "Галерија" и позвао све заинтересоване да присуствују, а догађај ће увеличати музичка група из основне школе "Владислав Рибникар", која ће тада имати наступ.

"Наравно, бавимо се и доста озбиљнијим стварима, али је у центру свега Ангелина и њене хаљине. Да није тога било, не бисмо имали ни снаге, ни идеје да радимо то што сада радимо, а радимо јако озбиљне ствари, попут конференције за књигу "Дигитална хигијена", која говори о указивању на опасност коју друштвени деструктивни покрети, кроз разне начине преко интернета, имају на нашу омладину али и старије", истакао је он. 

Према његовим речима, постоје бројне деструктиве групе и покрети који, како је рекао, прете деци и привлаче их у своје редове због чега је важно да се уједине запослени у државној структури и људи из цивилног сектора, како би се увели законски оквири који би заштитили најрањивије, а то су деца.

"Постоји 20 опасних група, од којих је најопаснија група "школских пуцњава" која се назива "цолумбининг". Добила је назив по првој масовној пуцњави у Америци. Обично су ту жртве деца која немају емпатију, која су склона том пубертетском бунтовништву. Алгоритам препознаје њихово расположење и било којим кликом на сличан садржај, ви сте у њиховом систему, а онда системом левка, од 200 хиљада таквих, направе неколико убица који стопостотно раде", рекао је Аћимовић. 

Каже да су родитеље жртва контактирали предствници неких од светских и европских инситуција јер, како каже, виде одређену везу таквих покрета са трагедијом која се десила у О.Ш. "Владислав Рибникар" и додао да сматра да законом треба забранути деструктивне групе и покрете.

Када је реч о Меморијалном центру, Аћимовић каже да је заједнички став родитеља убијене деце да у школи треба да буде обележен меморијални део и наводи да су сви сагласни у жељи да он буде "жив", као и да се у њему одржавају радионице.

Говорећи о суђењу дечаку убици, као и његовим родитељима, истакао је да је свака седница суда додатна трауматизација.

"С обзиром на однос породице малог злочинца који су заједно са својим адвокатским тимом заузели став да покушају да изазову сажаљење и да прикажу себе као дивну породицу и да се чуде зашто је то и како могло да се деси. Они су требали да се појаве као нормални људи, да нађу начин да заиста изразе искрено саучешће и да понуде неку сарадњу у вези са тим да помогну. То би било људски и сви би то прихватили на нормалан начин, али то је потпуно изостало", рекао је он и додао да сматра да треба што пре донети предлог да деца старија од 10 година одговарају за тешка кривична дела, као што су убиства и тероризам.

Подсетио је и на помоћ коју је родитељима настрадале деце пружио председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић наводећи да је платио трошкове сахрана, те да је свакој породици помогао финансијски. 

(Тањуг) Фото: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хуман гест

17.05.2024 18:42

Родитељи,који и поред трагичног начина,гашења живота ћерке,мисле на другу дјецу,су највећи хероји,за разлику од родитеља,поквареног монструма,који је безочно угасио тек започете животе анђела.Како је покварењака,показао своју злу нарав,тако и његови злотвори од родитеља користе најужаснији метод,да докажу своју бестидност,и охолост. Емпатичним,ожалошћеним родитељима,желим сву снагу овог свијета,да издрже бол,а Кости,и његовим родитељима,највеће муке до краја живота.

ОДГОВОРИТЕ