Колоне возила на граничном прелазу Градишка

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај је јутрос умјерен, а видљивост добра, док на граничном прелазу Градишка колоне возила чекају на улазу у БиХ из правца Хрватске, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Босна и Херцеговина 18.05.2024 | 08:31
Колоне возила на граничном прелазу Градишка

Возачима се савјетује да без обзира на повољне временске услове буду опрезни и да поштују саобраћајне прописе.

Из АМС-а истичу да ће данас на регионалном путу Бобетино Брдо-Пиперци бити потпуно обустављен саобраћај због извођења радова.

У Требињу је због изградње кружног тока обустављен саобраћај на укрштању улица Вука Мићуновића и краља Петра Првог Ослободиоца.

Путничка возила ће бити преусмјеравана на околне градске саобраћајнице, а теретна возила изнад три и по тоне и аутобуси пропуштаће се периодично кроз зону извођења радова, јер за ову категорију нема могућности алтернативних праваца градским саобраћајницама.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому "Грапска-Костајница". Режим саобраћаја измијењен је због радова и на магистралном путном правцу Приједор-Копривна.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. Успорено се због радова вози и на магистралном путу Бијељина-Брчко, у рејону Доње Чађавице.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

У ФБиХ је због редовног одржавања тунела "Граб", "25. новембар" и "Вис" затворена претицајна трака на дионици ауто-пута Тарчин-Лепеница. Саобраћај се одвија возном траком до завршетка радова.

Санациони радови изводе се и на магистралном путу Немила-Зеница, код пословне зоне Печуј, због чега возила сваког дана осим недјеље саобраћају наизмјенично, једном траком. С обзиром на то да је ова дионица изразито фреквентна, формирају се дуге колоне возила у оба смјера.

Почели су санациони радови на путном правцу Лашва-Каоник у насељу Грабље, због чега се на мјесту радова саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На снази је обустава саобраћаја на магистралним путевима Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, а возила су преусмјерена на обилазницу.

Радови се изводе и на магистралним путевима Немила-Лашва, Кладањ-Власеница, Тарчин-Коњиц, Јелах-Добој, Јабланица-Потоци у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, Кладањ-Власеница Србљани-Босанска Крупа и Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље.

Због деминирања терена на регионалном путу Брчко-Церик, дионици Малезијски пут, сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, па се та возила преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу да користе гранични прелаз Шепак.

(Срна) Фото: АМС Републике Српске

Коментари / 0

Оставите коментар