Имаћемо кандидате за градоначелнике и начелнике у Српској

ПДП је донио одлуку о учешћу на изборима и имаће листе за одборнике у великој већини општина у Републици Српској, као и у неколико општина у ФБиХ.

Република Српска 18.05.2024 | 16:25
Имаћемо кандидате за градоначелнике и начелнике у Српској

Имаћемо кандидате за градоначелнике и начелнике у Бањалуци, Котор Вароши, Новом Граду, Вишеграду, Калиновику, те постоји намјера и велика је вјероватноћа да ћемо предложити кандидата за градоначелника Добоја и још неколико општина у Републици Српској.

Што се тиче ФБиХ, велика је вјероватноћа да предложомо кандидата за начелника општине Грахово. 

Рекао је ово предсједник Главног одбора ПДП, Синиша Голић, након сједнице тог органа која је одржана данас у Бијељини. 

- Донесена је и одлука о формирању изборног штаба, те је верификована одлука о сарадњи са ПУП РС у свим општинама и градовима у којима ов странка дјелује - рекао је Голић, те истакао да ће Декларација о локалној самоуправи, усвојена на Сабору ПДП, бити програмски основ који су дужни да примјењују сви кандидати ПДП. 

Ненад Вуковић, генерални секретар ПДП, истакао је да је Главни одбор ПДП подржао одлуку да ПДП не присуствује састанку који сазива владајућа коалиција по питању неучествовања на изборима. 

- Веома ми је драго што је у Главном одбору неподијељено мишљење да је руководство партије урадило одличну ствар што је одмах реаговало и категорички одбило позив за састанак. То је потврда да нећемо учествовати у политичким играма СНСД и њихових партнера по питању изборног законодавства.

Очекујемо да и јавност коначно види какве игре приређују Додик и СНСД у НСРС и ПС БиХ, у којима годинама одбацују све приједлоге за измјену изборног законодавства и онемогућавају да имамо фер и поштене изборе.

Искључиво је њихова кривица што су онемогућили да се усвоји пакет интегритета који се тиче Изборног закона БиХ, произвели кризу и довели нас у ову позицију – каже Вуковић. 

Додаје да је још једном утврђено да је приједлог Изборног закона Републике Српске само фарса намијењена за једнократну употребу, у функцији лажног србовања и лажног патриотизма. 

- Очекујемо да већ на локалним изборима, због свих тих силних пропалих закона и закључака, СНСД буде кажњен, да људи који су им раније давали повјерење одбаце те политике и кажу да је доста лажи, превара, понижавања и да се окрену политичким опцијама из опозиције, у првом реду ПДП – рекао је Вуковић. 

Истакао је да ПДП посебно одбацује тврдње Срђана Амиџића, генералног секретара СНСД, који је на политички врло покварен начин убацио тезу да опозиција са бошњачким политичким странкама договара „предају“ власти у општинама Сребреница, Приједор и Добој. 

- Свашта смо у ових двадесет година видјели од СНСД, када је у питању креирање лажних наратива према опозицији: од Сорошевих плаћеника, британских сарадника, издајника.., али ово сада је врхунац и једна врло покварена изјава.

Ми никакав договор немамо са бошњачким политичким партијама, а они који данаас договарају са њима је управо СНСД.

Они су ти који су до прије годину и по били у коалицији са СДА, са њима су и у неким општинама и градовима правили коалиције, а сада такође коалирају са бошњачким политичким партијама, тзв. Тројком, са којима на дневном нивоу комуницирају и договарају – поручио је Вуковић. 

(БН) Фото: ПДП

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ВРС

18.05.2024 16:46

Ви сте своје одсвирали…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реееееее

18.05.2024 18:14

Симбиоза ајдеееее

Name

Сетња

18.05.2024 18:27

Довидјења...

Name

Реално

18.05.2024 20:38

ПДП је ДодиГова фиљала.

Name

Урке

18.05.2024 16:49

А гдје Драско. Не видим га

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

18.05.2024 18:13

Код Миле на кафи

Name

ре

18.05.2024 18:30

Тај их је сахранио

Name

Маре

18.05.2024 16:59

Објасните народу засто сте подрзали кандидатуру Драска Станивуковица за градонацелника БЛ, ка сви виде и знају да је он кандидат и то, лицни кандидат Милорада Додика. Сва васа и његова,досадасња, објасњења била су празна прица , у која ни ви не вјерујете. Какву игру ,у тој прици, игра Бореновиц и који су разлози те игре. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Модрица

18.05.2024 17:06

Било би коректно да Бато Татиц буде вас кандидат за градонацелника Добоја јер ипак он брине о предсједници ПДП Добој док је муз на привременом раду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напред

18.05.2024 17:13

Под капом ната

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

18.05.2024 18:23

Бореновићу,направио си велику греŝку ŝто си станивуковића кандидовао за град.начелника а не Црнадка,станивуковиĉ никакву ŝансу нема,виђена пропаст.

Name

Гилиптер

18.05.2024 17:55

Бореновићу странка ти се распала. Све то људи што си данас скупио не могу узети 2.000 гласова. И званично си сахранио ПДП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.05.2024 18:45

Симбиоза му унисти странку а он се уз њега прилијепио јер му овај гура паре . Сви знамо да пдп постоји јос само за ове изборе . Послије симбиоза преузима странку и мијења име и званицно прилази резиму .

Name

ко ће бити,

18.05.2024 19:24

Бореновићу ваш кандидат у Вишеграду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

18.05.2024 23:56

Бореновић има кандидате, и то је све, то је навише што он може, ту се завршава његова политичка прича. Цела странка му стане под једну шљиву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2024 08:06

Па твој папак стевандиц има два посланика.