Албанија иде кући, незаинтересовани Шпанци побиједили

Фудбалска репрезентација Шпаније савладала је Албанију резултатом 1:0, у утакмици трећег кола Б групе Европског првенства. Тим тријумфом, "Црвена фурија" је групну фазу окончала са максималним учинком, освојивши девет бодова у "групи смрти".

Спорт 24.06.2024 | 23:05
Албанија иде кући, незаинтересовани Шпанци побиједили

Победу Шпанији донео је фудбалер Барселоне Феран Торес, који је једини гол на мечу постигао у 13. минуту сусрета.

Сам почетак меча у Диселдорфу донео је одмах прво узбуђење и то пред голом Шпаније.

Наиме, већ у трећем минуту је лопта погодила у руку Данија Олма и то у казненом простору његовог тима, али је шведски судија Глен Ниберг одбио захтеве Албанаца да покаже на белу тачку.

Играо се 12. минут када су Шпанци имали два покушаја главом. То су уједно били и први шутеви на мечу. Прво је Микел Мерино угрозио Томаса Стракошу, који је одбио лопту у корнер, а након ударца из угла је Хоселу покушао, али није био прецизан.

Ипак, само минут касније је "Црвена фурија" стигла до предности. Дани Олмо је на феноменалан начин, пасом у простор, спојио са голом Ферана Тореса, а офанзивац Барселоне је искоса са десне стране прецизним ударцем погодио сам угао гола противника.

После водећег гола Шпаније је уследио мирнији период игре, у ком је једино непрецизан шут Олма са дистанце био иоле вредан помена.

По други пут на утакмици су Албанци тражили пенал у 32. минуту, када су се Данијел Вивијан и Реј Манај рвали у казненом простору Шпаније и нападач Албаније је завршио на земљи. Међутим, шведски арбитар је још једном само одмахнуо руком.

У самој завршници првог полувремена је Алехандро Грималдо спаковао две шансе својим саиграчима, али су Феран Торес и Микел Мерино у тим ситуацијама шутирали преко гола, први главом, други ногом.

На крају, у последњем минуту првог дела је Давид Раја уписао прву одбрану на мечу и то након опасног шута Кристјана Асланија са дистанце.

Старт другог полувремена протекао је у знаку атрактивних покушаја Шпанаца. Прво је Хоселу извео "полумаказице" након центаршута Грималда, а лопта је прохујала тик поред стативе гола Албаније, да би потом Олмо покушао с центра да изненади Стракошу који је изашао изван шеснаестерца, али није био прецизан.

Буквално ни из чега, у 64. минуту, Албанци су имали велику шансу. Ухваћени су "на спавању" тада играчи Шпаније и Армандо Броја се нашао у изгледној позицији, али је Давид Раја одлично интервенисао.

Тај период игре припао је Силвињовим изабраницима, пошто је пет минута касније Јашир Асани шутирао са дистанце право у Рају, а потом је и Кристјан Аслани опробао ударац из даљине, а лопта је прошла недалеко од оквира гола.

Период боље игре Албаније накратко је прекинуо Алваро Мората, који је главом шутирао из добре позиције после једног корнера, али непрецизно.

После тога је прилику за изједначење пропустио и искусни албански фудбалер Арбер Хоџа, којије шутирао високо преко гола, након што је "промешао" одбрану ривала.

Последњу шансу на мечу су Албанци имали у судијској надокнади, када је Броја лукаво покушао из срца казненог простора да матира Рају, али је голман Арсенала ухватио "живу лопту".

Овим тријумфом, Шпанија је освојила максималних девет бодова у "групи смрти", пошто је пре Албаније победила Хрватску и Италију, док је Албанија као последњепласирана завршила учешће на ЕУРО.

(Блиц) Фото:ЕПА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

25.06.2024 04:57

Браво за Шпанце! Бравооооо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

25.06.2024 08:19

И то заједно са својом браћом, а нашим западним сусједима.

ОДГОВОРИТЕ