ZABRANJENO VOĆE
SERIJAPon-cet u 18:30

ZABRANJENO VOĆE

Nakon izuzetno uspješne druge sezone serije Gorka zemlja, čiju treću sezonu planiramo za  jesen, BN TV počinje sa emitovanjem nove serije Zabranjeno voće. Tvorci ove serije su gledaocima već dopbro poznati po serijama kao što su „Djevojka imena Feriha" i „Žena".

Od ponedjeljka do četvrtka  pratićemo život Zejnep i Jildiz, dvije sestre koje žive zajedno, ali sa različitim karakterima i životnim ciljevima. Zejnep je djevojka koja se strogo pridržava etičkih vrijednosti, ima za cilj uspješnu karijeru i teži tome, dok Jildiz vjeruje da ona zaslužuje više i brak s bogatim čovjekom smatra srećom.
Život od Jildiz se preokreće kada upozna Ender Argun. Jildiz je prepoznaje iz sedmičnih tabloida, zavidi joj, želi voditi život baš poput njenog i sanja o tome da je zamijeni kao kraljicu Istanbula.S druge strane, Ender ima cilj da se razvede od svog supruga Halita, a da pritom ne izgubi položaj u istanbulskom krugu visokog društva, kao ni svoj finansijski status. Ona zna da ne može dobiti bogatstvo i razvod istovremeno, te smišlja plan da svom suprugu namjesti drugu djevojku, a potom ga optuži za nevjeru, što bi joj na sudu donijelo visoku naknadu. Djevojka koju traži nije niko drugi do – Jildiz.

Zejnep počinje raditi u kompaniji Halitovog partnera. Dok se Jildiz sprema donijeti najvažniju odluku svog života, Zejnep će se uvući u lanac promjena životnih događaja o kojima nikada nije ni sanjala.

Trenutno se snima treća sezone ove serije, što dovoljno govori o njenoj popularnosti. Od 100 najgledanijih programa u Turskoj nalazi se na visokom petom mjestu.