Ronaldo odbio produžiti ugovor, odlazi u SAD

Ponuda Juventusa još je uvijek 'na stolu', ali Cristiano Ronaldo (35) ju je navodno već odbio jer karijeru želi nastaviti u američkoj MLS ligi.

Fudbal 18.03.2020 | 18:47
Ronaldo odbio produžiti ugovor, odlazi u SAD

Portugalac planira da po završetku aktualnog ugovora, u ljeto 2022. godine, krene put SAD-a, gdje bi trebao zaigrati za tim Inter Miami.

Navodno su Ronaldo i vlasnik kluba David Bekam već odavno dogovorili saradnju od ljeta 2022. godine i sigurno je kako bi Portugalac bio ogromno pojačanje za ovaj klub, ali i najveća zvijezda koja je zaigrala u MLS-u. Posebno se to odnosi na marketinške aktivnosti koje bi njegov angažman isplatile u najkraćem mogućem roku, a i sam CR bi 'masno' zaradio.

No, priči o Interu iz Miamija tu nije kraj jer David Bekam je navodno sve dogovorio i s kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem (34)!

Italijanski mediji navode kako Modrićev ugovor s Real Madridom završava krajem juna 2021. godine te je sada gotovo sigurno da mu 'kraljevski klub' neće ponuditi novi.

Real ide u potpunu obnovu ekipe ovog ljeta, pa za Modrića više neće biti mjesta u timu. Klub je spreman pustiti ga bez odštete, ali samo ako odluči karijeru nastaviti izvan Evrope.

Za Modrića su se prošlog ljeta interesirali milanski Inter, PSG, Juventus..., no on je na kraju ipak ostao na Santiagu Bernabeu.

Ronaldo i Modrić šest su sezona dijelili svlačionicu Reala, sad bi ponovno trebali zaigrati zajedno, ali u dresu Intera. Iz Miamija.. 

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar