Nemiri u Minsku: Suzavcem na demonstrante

Policija je upotrijebila suzavac da rastjera pripadnike opozicije koji protestuju u centru Minska, javlja "Sputnjik".

Republika Srpska 10.08.2020 | 21:07
Nemiri u Minsku: Suzavcem na demonstrante

Na Кalvarijskoj ulici, u centru bjeloruske prestonice, okupilo se nekoliko desetina ljudi, a policija pokušava da ih rastjera, a u toku je hapšenje demonstranata.

Situacija je napeta i u Brestu, gdje je policija izašla sa štitovima i sukobila se sa demonstrantima. Bačene su svijetleće granate, dok demonstranti bacaju na policiju kamenice, prazne boce i kante za smeće.

Ministar unutrašnjih poslova Bjelorusije Jurij Кarajev izjavio je da MUP neće dopustiti destabilizaciju situacije u zemlji.

"Upozoravamo da će bilo kakvo narušavanje zakona biti zaustavljena, a krivci će snositi odgovornost prema zakonu", istakao je Кarajev.

Ruski ambasador u Bjelorusiji Dmitrij Mezencev saopštio je da su na slobodi dva novinara, dopisnici lista "Dejli storm", Anton Starkov i Dmitrij Lasenko kao i ruski novinar Semjon Pegov, koji su uhapšeni tokom protesta u Bjelorusiji.

U Bjelorusiji su juče održani predsjednički izbori na kojima je pobjedu odnio predsjednik države Aleksandar Lukašenko. Nakon zatvaranja biračkih mjesta u više bjeloruskih gradova počeli su protesti.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Cica

10.08.2020 19:34

Lukasenko i Milokrad imaju istu taktiku u kradi izbora.Policiju na goloruki narod.Tako radi i Burle.

ODGOVORITE
Name

Nikola

10.08.2020 20:01

Zato je Burle prvi potrčao da mu čestita lažnu pobjedu!? Zna Burle,kako se kradu izbori!

Name

Andric

10.08.2020 20:07

Cico,Lukasenko je imao 80 posto glasova na izborima,o cemu pricamo.On jeste vec vise od 20god.na celu jedne drzave,ali je to covjek koji se bori za svoj narod,ne da stranim placenicima da mu razore drzavu,upropaste preduzeca,itd....Zar ti to lici na Dodika???

Name

Bosna

10.08.2020 21:21

Ovako ce biti i kad Dodo pobijedi u RS.

ODGOVORITE
Name

Smrt FAŠIZMU

10.08.2020 23:22

Taktika kako kod TRAKTORISTE iz LAKTAŠA . Sad je na redu udri po narodu al najviše po omladini , ubijaju , siluju i bace u potok sta ćeš moze im se jer niko neće odgovarat.

ODGOVORITE
Name

Nekome ne odgovara

11.08.2020 06:40

Nekome, ko moze da organizuje proteste ne odgovara izborni rezultat.

ODGOVORITE