Usvojen plan za početak nove akademske godine

Na današnjem sastanku sa predstavnicima dva javna univerziteta, ustanova studentskog standarda, Unije studenata i Instituta za javno zdravstvo usvojen je Plan za početak nove akademske godine.

Republika Srpska 25.09.2020 | 15:26
Usvojen plan za početak nove akademske godine

Po njemu, nastava u novoj akademskoj godini u Srpskoj će se odvijati uživo, na fakultetima, kako je nedavno Srpskainfo i objavila. Usvojili smo preporuke Instituta, ranije dostavljene u nacrtu, kojima su propisane epidemiološke mjere i obavezali visokoškolske ustanove i ustanove studentskog standarda na njihovo striktno sprovođenje – objavio je na Fejsbuku ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Dogovoreno je odvijanje nastavnog procesa po “klasičnom” modelu, fizičkim prisustvom nastavnika i studenata uz postojanje “plana B – onlajn predavanjima” u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, naglaša ministar Rajčević.

Rukovodstva VŠU i ustanova studentskog standarda su odgovorni za organizovanje procesa u skladu sa preporukama, a naknadno će se sa Institutom propisati mjere koje se odnose na praktični dio, na onim fakultetima koji organizuju i taj vid nastave.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gul

25.09.2020 15:21

Jaki akademci, umesto reda sunovrat zemlje

ODGOVORITE
Name

Jad i Bijeda!

25.09.2020 15:26

Kad čujem riječ akademska u našem društvu, jeza me neka obuzme po cijelom tijelu.

ODGOVORITE
Name

Rale

25.09.2020 16:24

AKADEMCI, NEMA ŠTA PAMETNO DA ČUJEŠ OD NJIH, TO SI SEBIČNI STVOROROVI.

ODGOVORITE
Name

Ljivos

25.09.2020 21:22

Dobro bi bilo da ostavite mogućnost da doktori koji idu na specijalizaciju, da imaju slobodu da švrljaju po bauštelima da zarade koji euro pa da mogu da počaste ministra mutavog, kriminalnog direktora Sovilja i kriminalnog načelnika Čoprku. Jer nova tehnološka dostignuća predviđaju da će roboti raditi poslove hirurga. Samo ima problem, ne može bez živod rada, ko će uzimati pare za operaciju od pacijenta za hirurga i za anesteziologa. Dobro bi bilo da pacijenti ne ostanu zbunjeni neka to ostane po starome- hirurg

ODGOVORITE
Name

Doktor

25.09.2020 21:49

Ovaj plan treba proširiti sa plakovima specijalizacije doktora. Treba im ostaviti mogućnost da sami sebi naprave plan (jer ovi sa fakulteta ih sputavaju) stim da donesu-kupe odgovarajuće potvrde sa fakulteta kako bi to ličilo na nešto, što reće jedan VD direktor bolnice Sovilj--"važan je papir".Ovo je korisno iz više razloga: Dr će zaraditi jer prima dvije plate, Dio para treba dati i direktoru i načelniku jer ga je pokrivao, Može jedan dio para i da ostavi za (ne)dao bog za advokate, ako ga Sovilj pusti niz vodu, Možda nešto prestane da se kupi stan u Beogradu. Sve ovo treba dobro da prouče mladi specijalizanti. To bi bila velika racionalizacija specijalizacije za hirurga iako je Sovilj ponekad ortoped trebao bi konsultovati dr Čoprku (direktor iz sjenke) Ebeš plan specijalizace?

ODGOVORITE