Усвојен план за почетак нове академске године

На данашњем састанку са представницима два јавна универзитета, установа студентског стандарда, Уније студената и Института за јавно здравство усвојен је План за почетак нове академске године.

Република Српска 25.09.2020 | 15:26
Усвојен план за почетак нове академске године

По њему, настава у новој академској години у Српској ће се одвијати уживо, на факултетима, како је недавно Српскаинфо и објавила. Усвојили смо препоруке Института, раније достављене у нацрту, којима су прописане епидемиолошке мјере и обавезали високошколске установе и установе студентског стандарда на њихово стриктно спровођење – објавио је на Фејсбуку министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.

Договорено је одвијање наставног процеса по “класичном” моделу, физичким присуством наставника и студената уз постојање “плана Б – онлајн предавањима” у случају погоршања епидемиолошке ситуације, наглаша министар Рајчевић.

Руководства ВШУ и установа студентског стандарда су одговорни за организовање процеса у складу са препорукама, а накнадно ће се са Институтом прописати мјере које се односе на практични дио, на оним факултетима који организују и тај вид наставе.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гул

25.09.2020 15:21

Јаки академци, уместо реда суноврат земље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јад и Биједа!

25.09.2020 15:26

Кад чујем ријеч академска у нашем друштву, језа ме нека обузме по цијелом тијелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

25.09.2020 16:24

АКАДЕМЦИ, НЕМА ШТА ПАМЕТНО ДА ЧУЈЕШ ОД ЊИХ, ТО СИ СЕБИЧНИ СТВОРОРОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љивос

25.09.2020 21:22

Добро би било да оставите могућност да доктори који иду на специјализацију, да имају слободу да шврљају по бауштелима да зараде који еуро па да могу да почасте министра мутавог, криминалног директора Совиља и криминалног начелника Чопрку. Јер нова технолошка достигнућа предвиђају да ће роботи радити послове хирурга. Само има проблем, не може без живод рада, ко ће узимати паре за операцију од пацијента за хирурга и за анестезиолога. Добро би било да пацијенти не остану збуњени нека то остане по староме- хирург

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

25.09.2020 21:49

Овај план треба проширити са плаковима специјализације доктора. Треба им оставити могућност да сами себи направе план (јер ови са факултета их спутавају) стим да донесу-купе одговарајуће потврде са факултета како би то личило на нешто, што реће један ВД директор болнице Совиљ--"важан је папир".Ово је корисно из више разлога: Др ће зарадити јер прима двије плате, Дио пара треба дати и директору и начелнику јер га је покривао, Може један дио пара и да остави за (не)дао бог за адвокате, ако га Совиљ пусти низ воду, Можда нешто престане да се купи стан у Београду. Све ово треба добро да проуче млади специјализанти. То би била велика рационализација специјализације за хирурга иако је Совиљ понекад ортопед требао би консултовати др Чопрку (директор из сјенке) Ебеш план специјализаце?

ОДГОВОРИТЕ