Panika u hotelu: Trener donio koronu među tenisere

Trener kanadske teniserke Bjanke Andresku pozitivan je na korona virus, nakon dolaska u Melburn, gde će biti održan prvi ovosezonski grend slem turnir Australijan Open.

Tenis 16.01.2021 | 21:33
Panika u hotelu: Trener donio koronu među tenisere

Andresku će od danas biti u karantinu u hotelskoj sobi, saopštio je njen agent.

Njen trener Silvan Bruno rekao je da je pratio sve protokole i procedure vezane za korona virus, da je imao negativan test 72 sata od polaska u Melburn i da se "osećao savršeno" prilikom putovanja u Australiju.

"Izuzetno sam tužan i žao mi je zbog posledica koje sada imaju svi koji su bili u avionu sa mnom. Ostatak mog tima je negativan i iskreno se nadam da će svako dalje remećenje obaveza biti minimalno", rekao je Bruno.

Andresku je planirala učešće na turniru melburnske letnje serije koji bi trebalo da počne 31. januara.

To bi kanadskoj teniserki trebalo da bude prvo takmičenje nakon 15 meseci i povrede kolena koju je zadobila na WTA finalu 2019. godine.

U čarter letovima kojima su danas teniseri, treneri i zvaničnici doputovali u Australiju, pronadjena su tri pozitivna slučaja na korona virus i to na letovima iz Abu Dabija i Los Andjelesa.

Svi bliski kontakti biće u strogom karantinu i neće moći da izlaze iz svojih soba čak ni na treninge.

U Australiju će doputovati oko 1.200 tenisera i članova ekipa uoči prvog grend slem turnira u sezoni, koji bi u Melburnu trebalo da počne 8. februara.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prdi

16.01.2021 20:42

Laz ja se tako puno krecem sa ljudima koji se puno krecu i svi negativni i bas turista imao koronu i donio a ove godine nisam imao grip niti moji poznanici moje razmisljanje ne gramaticki sam pisao nemam volje al u grubo ja nevjerujem

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

17.01.2021 02:10

VEĆINA LJUDI JE TOLIKO ZBUNJENA SLUŠAJUĆI SVAKI DAN O KORONI I PROLAZEĆI SVAKODNEVNE ČINJENICE DA VIŠE NEZNAMO ŠTA DA MISLIMO NI ŠTA DA RADIMO.