Elez u sudnici: Tražim da mi odredite pritvor!

- Saglasan sam što se mene tiče da idem u pritvor, jer ako me puste mogli bi mi izmisliti još nešto. Tužilaštvo mora zaboraviti ispunjavanje želja šefova MUP-a Republike Srpske. Tražim da mi odredite pritvor i da se vodi istraga po zakonu. Ako će se postupak voditi preko medija, ja ne želim u tome uopšte učestvovati - rekao je Elez.

Bosna i Hercegovina 05.03.2021 | 11:59
Elez u sudnici: Tražim da mi odredite pritvor!

U Sudu BiH završeno je ročište povodom prijedloga Tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora Darku Elezu, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo, pokušaj ubistva i iznuda.

Tužilac Dubravko Čampara kao razlog za određivanje pritvora osim osnovane sumnje da je Elez kriv za djela koja mu se stavljaju na teret, pritvor je zatražio iz svih zakonskih razloga.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi Elez mogao ometati istragu, opasnosti da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog straha od uznemirenja javnosti.

Elezov branilac, advokat Senad Kreho, usprotivio se prijedlogu Tužilaštva, te tražio da se pritvor zamijeni mjerama zabrane, koje bi podrazumijevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

S druge strane, Elez je kazao da nema ništa protiv da mu se odredi pritvor i da se ova istraga okonča.

Ponovio je da mu se prema odluci Ministarstva pravde Srbije ne može suditi u predmetu "Lutka", a da su mu ova ostala djela napisana "ofrlje", kako bi bio izručen u BiH da bi mu se sudilo za "Lutku".

Sve što mu se stavlja na teret je negirao, kazavši da nema pojma ko su oštećeni.

- Saglasan sam što se mene tiče da idem u pritvor, jer ako me puste mogli bi mi izmisliti još nešto. Tužilaštvo mora zaboraviti ispunjavanje želja šefova MUP-a RS-a. Tražim da mi odredite pritvor i da se vodi istraga po zakonu. Ako će se postupak voditi preko medija, ja ne želim u tome uopće učestvovati - rekao je Elez.

(Faktor)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

modricanin

05.03.2021 11:22

Do ljeta ce bit slobodan gradjanin RS bez ikakvih optuzbi

ODGOVORITE
Name

Mirkan

05.03.2021 11:25

Takav je sistem,na žalost. Tu smo se ugledali na Srbiju,sve je rijaliti.

ODGOVORITE
Name

Masala

05.03.2021 11:45

Bas neki fin coek,čuj saglasan je da ide u zatvor,lutka prava nema šta ?

ODGOVORITE
Name

Smjena Generacije

05.03.2021 11:52

Klasican primjer kada islužiš one za koje si radio i puste te niz vodu.Sada ce neki novi da rade sto si ti radio a ti i ekipa idete u penziju(zatvor),tako to ide.Drzava te zaposlila drzava te izbacuje.

ODGOVORITE
Name

Urednice

05.03.2021 11:55

I ti bi mogao uskoro. Ti to znas.

ODGOVORITE
Name

Vlado

05.03.2021 12:09

Pa naljuti se i napusti sudnicu

ODGOVORITE
Name

MENAGER

05.03.2021 12:16

Pa zar nije skoro receno da ce se braniti sutnjom a on prica vise nego advokat Sta je sa advokatom Zasto Tomic odustade E moj Elez Dobro dosao u BiH

ODGOVORITE
Name

ost

05.03.2021 12:21

On bi da bira hoće li mu se suditi ili neće, i da bira za šta da mu se sudi, a za šta ne. Da ne bi možda izabrao i kaznu, ili da je uopšte ne dobije?

ODGOVORITE
Name

Bosko

05.03.2021 16:00

Pa tako mu Tomic bio dogovorio pa ga prevarili, zato je i otkazao dalje da ga brani!

Name

Munja

05.03.2021 13:26

Jedino su njega više puta hapsili od prosječnog člana grupe Pravda za Davida.

ODGOVORITE