Anesteziolozi koji su dali otkaz u KCUS saslušani

Anestezoiologinje koje su prije dvije sedmice dale otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, pozvane su u Tužilaštvo BiH. Kako je za N1 potvrdio njihov advokat Vlado Adamović, dio anesteziologinja, od njih ukupno 13, dalo je već izjavu u svojstvu svjedoka.

Bosna i Hercegovina 17.05.2021 | 18:42
Anesteziolozi koji su dali otkaz u KCUS saslušani

Podsjetimo, otkaz su dale 5. maja kolektivno. Odluku su donijele davno, a kako je ranije Adamović rekao za N1, čekale su da prođe treći talas pandemije koronavirusa.

O razlozima nisu izlazile u javnost. Ranije su izjavu dale i u Tužilaštvu Kantona Sarajevo koje je formiralo predmet na osnovu pisma ljekara o uslovima rada, načinu upotrebe respiratora itd.

Na sastanku tužilaštva KS i Tužilaštva BiH, dogovoreno je da će, hitno djelovati koordinisanim aktivnostima, te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze. Cilj je, kako je tada saopšteno, utvrditi sve činjenice i okolnosti pod kojima su respiratori ACM 812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječnje pacijenata oboljelih od Covid 19.

Sve anesteziologinje su nastavile s radom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, za što je Vlada KS dala saglasnost 14. maja. KCUS-u su umanjena sredstva za plate ovih ljekara.

Sve anesteziologinje su nastavile s radom u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, za što je Vlada KS dala saglasnost 14. maja. KCUS-u su umanjena sredstva za plate ovih ljekara.

(N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Med.radnik

17.05.2021 19:49

Veoma hrabro i odgovorno. Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Da ali

18.05.2021 04:16

Sta ce na to reci glavna tuziteljka

Name

Ovo je BIH

17.05.2021 21:18

Daj Bože da bude nešto od te istrage. U kakvom besmislu živimo u ovoj nesretnoj nazovi državi ne bi me čudilo da one budu optužene za sve loše što se tamo dešavalo.

ODGOVORITE
Name

Dr.Mr.

18.05.2021 06:13

KCUS ima dokumentaciju od Verlaba i Instituta za mjeriteljstvo BiH da su resoiratori OK i da se mogu koristiti za liječenje, izmeđuostalog i COVID-19 pacijenata. Ko je to još u BiH mogao potvrditi suprotno ?

ODGOVORITE
Name

Aloo

18.05.2021 07:10

Nista od toga biti nece,neka oni sebi potraze posao izvan BIH. Ko smije snajku od Alije da dira ili onog klopana Bakira koji zejebava svoj narod. On je isti Dodik. Jadan je posteni bosnjacki narod.