Detalji nesreće: Namjerno se zaletio u baštu kafića

Tužilaštvo Brčko distrikta predložilo je sudu određivanje pritvora za 24-godišnjeg Č. E., osunjičenog da je automobilom uletio u baštu ugostiteljskog objekta u Gornjem Rahiću kod Brčkog, nakon čega je pobjegao sa mjesta nesreće.

Bosna i Hercegovina 18.05.2021 | 15:55
Detalji nesreće: Namjerno se zaletio u baštu kafića

Tužilaštvo Brčko distrikta otvorilo je istragu protiv Č. E. zbog sumnje da je 16. maja ove godine u alkoholizovanom stanju automobilom Golf IV došao do ugostiteljskog objekta Aščiluk u Gornjem Rahiću, gdje je u društvu K. Z. u bašti pred objektom sjedilo više osoba.

"Sumnja se da je potom automobil parkiran u blizini naglo startao i u namjeri da usmrti K. Z. velikom ga brzinom usmjerio ka oštećenom nanijevši mu udarom vozila lake tjelesne povrede. Istovremeno je izazvao neposrednu opasnost po živote L.M., R.A., M.A. i drugih osoba koje su sjedile za istim stolom, dok je Š.K. nanio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je tokom noći preminuo", navodi se u naredbi o provođenju istrage.

Po jučerašnjoj predaji Tužilaštvu Brčko distrikta obavljeno je ispitivanje osumnjičenog, a zbog opasnosti da će dovršiti pokušano krivično djelo i uticajem na svjedoka ometati krivični postupak tužilaštvo je danas predložilo Osnovnom sudu distrikta da osumnjičenom odredi pritvor.

U naredna 24 sata sud bi trebao donijeti odluku po ovom prijedlogu, dok u međuvremenu Tužilaštvo i Policija distrikta intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za krivično djelo ubistvo - u pokušaju i teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mašala junačino

18.05.2021 20:14

Jel to jedan od onih bradatih u skraćenim pantalonama počinio? Gazi slobodno ako su tvoji, cijela RS će da te podrži.

ODGOVORITE
Name

Kun'-fu Panda

18.05.2021 22:56

E vala bas...

Name

Da ali

19.05.2021 10:30

Nemoze cijela RS mrziti nepoznate ljude. Samo oni dresirani

Name

Na

18.05.2021 20:43

duzi vremenski period bitangu u zatvor.

ODGOVORITE
Name

´˘`˘°

19.05.2021 09:46

Ima Kazneno-popravni zavod, pa će tamo njega malo da urazume da ne smije gaziti druge ljude.

ODGOVORITE