Federer se povukao sa Rolan Garosa

Švajcarski teniser Rodžer Federer povukao se sa Rolan Garosa poslije meča trećeg kola.

Tenis 06.06.2021 | 17:53
Federer se povukao sa Rolan Garosa

Federer je u četvrtoj rundi trebalo da igra protiv Italijana Matea Beretinija, koji će tako bez borbe doći do plasmana u četvrtfinale.

Švajcarac je odlučio da završi turnir nakon teškog okršaja u trećoj rundi sa Dominikom Kepferom, koji je trajao više od tri i po sata i završen je duboko poslije ponoći.

Šampion iz 2009. godine se mnogo istrošio i na konferenciji za medije nagovijestio odustajanje sa turnira, pošto nije dovoljno spreman nakon dvostruke operacije koljena.

- Poslije konsultacija sa svojim timom, odlučio sam da se danas povučem sa Rolan Garosa. Nakon dvije operacije koljena i više od godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje tijelo i budem siguran da sebe ne forsiram previše na putu oporavka. Oduševljen sam što sam završio tri meča jer ne postoji bolji osjećaj od onog na terenu. Vidimo se uskoro - objavio je Rodžer na društvenim mrežama.

To znači da će Beretini bez borbe proći u četvrtfinale, ali i da neće doći do očekivanog duela sa velikim rivalom Novakom Đokovićem.

Najbolji teniser današnjice u četvrtom kolu se sastaje sa mladim Lorencom Musetijem i ukoliko trijumfuje, ide upravo na Beretinija.

Sljedeći cilj sa osvajača 20 grend slem trofeja jeste da se potpuno oporavi i bude spreman za omiljeni turnir - Vimbldon.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kosta

09.06.2021 15:11

35 miliona evra..narode moj,je l vam sad jasnije nesto? nista,m.. pa nista onda..

ODGOVORITE