Федерер се повукао са Ролан Гароса

Швајцарски тенисер Роџер Федерер повукао се са Ролан Гароса послије меча трећег кола.

Тенис 06.06.2021 | 17:53
Федерер се повукао са Ролан Гароса

Федерер је у четвртој рунди требало да игра против Италијана Матеа Беретинија, који ће тако без борбе доћи до пласмана у четвртфинале.

Швајцарац је одлучио да заврши турнир након тешког окршаја у трећој рунди са Домиником Кепфером, који је трајао више од три и по сата и завршен је дубоко послије поноћи.

Шампион из 2009. године се много истрошио и на конференцији за медије наговијестио одустајање са турнира, пошто није довољно спреман након двоструке операције кољена.

- Послије консултација са својим тимом, одлучио сам да се данас повучем са Ролан Гароса. Након двије операције кољена и више од годину дана рехабилитације, важно је да слушам своје тијело и будем сигуран да себе не форсирам превише на путу опоравка. Одушевљен сам што сам завршио три меча јер не постоји бољи осјећај од оног на терену. Видимо се ускоро - објавио је Роџер на друштвеним мрежама.

То значи да ће Беретини без борбе проћи у четвртфинале, али и да неће доћи до очекиваног дуела са великим ривалом Новаком Ђоковићем.

Најбољи тенисер данашњице у четвртом колу се састаје са младим Лоренцом Мусетијем и уколико тријумфује, иде управо на Беретинија.

Сљедећи циљ са освајача 20 гренд слем трофеја јесте да се потпуно опорави и буде спреман за омиљени турнир - Вимблдон.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 35.350.000 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

(РТС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

коста

09.06.2021 15:11

35 милиона евра..народе мој,је л вам сад јасније несто? ниста,м.. па ниста онда..

ОДГОВОРИТЕ