Dvojica zatvorenika drže dvojicu čuvara kao taoce

- Dvojica zatvorenika drže dvojicu zatvorskih čuvara kao taoce u kaznenoj ustanovi u švedskom gradu Eskilstuna, saopšteno je iz Službe za zatvor i uslovne kazne.

Svijet 21.07.2021 | 20:43
Dvojica zatvorenika drže dvojicu čuvara kao taoce

U saopštenju se navodi da su zatvorenici oteli dvojicu zatvorskih službenika nakon što su ušli u kancelariju čuvara i pokrili kamere za video-nadzor.

Vršilac dužnosti šefa bezbjednosti Jorgen From Nordin izjavio je za švedsku novinsku agenciju TT da je situacija "zamrznuta" i da su pregovarači i pripadnici policije u ustanovi.

Agencija navodi da zatvorenici služe kaznu za ubistvo, a drugi švedski mediji pišu da su tražili helikopter kako bi pobjegli iz zatvora, prenosi AP.

Švedski tabloid "Aftonbladet" javio je da se radi o zatvorenicima starosti 30 i 24 godine i da su bili naoružani žiletima kada su ušli u kancelariju čuvara.

U izvještaju se navodi da su napadači ponudili da oslobode jednog čuvara u zamjenu za naručivanje 20 pica sa kebabom za druge zatvorenike. Objavljene su i fotografije pripreme i tovarenja pica u automobil, a neimenovani izvor je potvrdio da se radi o picama za zatvor. 

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sale

21.07.2021 22:01

Pa kad već traže helikopter možda bi bilo dobro da im ponude da ih helikopterski servis RS preveze u svoju matičnu bazu. Siguran sam da će se za 48 sati predati i plačući moliti da ih se vrati u Švedski zatvor.

ODGOVORITE
Name

mile

21.07.2021 23:52

ti sve znas,pametnica nasa

Name

Glad

22.07.2021 15:00

Mozda kad se najedu da im se nece dati u bjezaniju