Двојица затвореника држе двојицу чувара као таоце

- Двојица затвореника држе двојицу затворских чувара као таоце у казненој установи у шведском граду Ескилстуна, саопштено је из Службе за затвор и условне казне.

Свијет 21.07.2021 | 20:43
Двојица затвореника држе двојицу чувара као таоце

У саопштењу се наводи да су затвореници отели двојицу затворских службеника након што су ушли у канцеларију чувара и покрили камере за видео-надзор.

Вршилац дужности шефа безбједности Јорген Фром Нордин изјавио је за шведску новинску агенцију ТТ да је ситуација "замрзнута" и да су преговарачи и припадници полиције у установи.

Агенција наводи да затвореници служе казну за убиство, а други шведски медији пишу да су тражили хеликоптер како би побјегли из затвора, преноси АП.

Шведски таблоид "Афтонбладет" јавио је да се ради о затвореницима старости 30 и 24 године и да су били наоружани жилетима када су ушли у канцеларију чувара.

У извјештају се наводи да су нападачи понудили да ослободе једног чувара у замјену за наручивање 20 пица са кебабом за друге затворенике. Објављене су и фотографије припреме и товарења пица у аутомобил, а неименовани извор је потврдио да се ради о пицама за затвор. 

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сале

21.07.2021 20:01

Па кад већ траже хеликоптер можда би било добро да им понуде да их хеликоптерски сервис РС превезе у своју матичну базу. Сигуран сам да ће се за 48 сати предати и плачући молити да их се врати у Шведски затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

21.07.2021 21:52

ти све знас,паметница наса

Name

Глад

22.07.2021 13:00

Мозда кад се наједу да им се неце дати у бјезанију