Doček sjajnog rvača uz trubače: Srbija je moja kuća

Srpski rvač Zurabi Datunašvili stigao je u Beograd i prenio utiske poslije osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ostali sportovi 06.08.2021 | 11:40
Doček sjajnog rvača uz trubače: Srbija je moja kuća

Zurabi je donio šestu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je osvojio bronzu u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma. Srpski rvač je u repasažu za bronzu pobijedio hrvatskog borca Ivana Hukleka rezultatom 6:1, a poznato je koliko je bio težak njegov put od izbacivanja u Gruziji do ove medalje.

– Srećan sam, dobro se osjećam, sanjao sam medalju. Pravio sam taktičke greške u prvom kolu, iako sam tog rivala pobijedio na Evropskom prvenstvu. Na kraju sam zadovoljan bronzom. Plan je da u Parizu uzmemo zlato. Srbija je moja kuća.

Potom je i njegov trener Stojan Dobrev ispričao koliko je bilo teško u Tokiju.

– Protiv Ukrajinca sam izgubio sam zbog taktičke greške, iako sam ga prethodno dobio na Evropskom prvenstvu, ali sve se dobro završilo i bronza je sada u mojim rukama. Ovo je jako dobar trenutak za nas, ovo je istorija za srpsko rvanje. Srećan sam zbog Zurabija. Došao je iz Gruzije, dali smo mu priliku. Trenutno naš tim ima dobre rvače. Ovo je bilo veoma teško takmičenje. Mate Nemeš je bio jako spreman, ali nije imao sreće u žrijebu. U prvom kolu je ispao i olimpijski pobjednik. U ovom takmičenju se ništa ne zna.

Presrećni Zurabi je za kraj dodao:

– Dovoljno vremena ima do Pariza da osvojimo zlato. Sada je Srbija moja kuća! Veoma je teško postati najbolji, potrebno je svakog dana pobjeđivati samog sebe i kao rezultat došla je ova medalja – rekao je Datunašvili i onda za kraj na srpskom ponovio:

– Hvala, Srbijo!

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar