Дочек сјајног рвача уз трубаче: Србија је моја кућа

Српски рвач Зураби Датунашвили стигао је у Београд и пренио утиске послије освојене бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију.

Остали спортови 06.08.2021 | 11:40
Дочек сјајног рвача уз трубаче: Србија је моја кућа

Зураби је донио шесту медаљу Србији на Олимпијским играма у Токију, пошто је освојио бронзу у рвању грчко-римским стилом до 87 килограма. Српски рвач је у репасажу за бронзу побиједио хрватског борца Ивана Хуклека резултатом 6:1, а познато је колико је био тежак његов пут од избацивања у Грузији до ове медаље.

– Срећан сам, добро се осјећам, сањао сам медаљу. Правио сам тактичке грешке у првом колу, иако сам тог ривала побиједио на Европском првенству. На крају сам задовољан бронзом. План је да у Паризу узмемо злато. Србија је моја кућа.

Потом је и његов тренер Стојан Добрев испричао колико је било тешко у Токију.

– Против Украјинца сам изгубио сам због тактичке грешке, иако сам га претходно добио на Европском првенству, али све се добро завршило и бронза је сада у мојим рукама. Ово је јако добар тренутак за нас, ово је историја за српско рвање. Срећан сам због Зурабија. Дошао је из Грузије, дали смо му прилику. Тренутно наш тим има добре рваче. Ово је било веома тешко такмичење. Мате Немеш је био јако спреман, али није имао среће у жријебу. У првом колу је испао и олимпијски побједник. У овом такмичењу се ништа не зна.

Пресрећни Зураби је за крај додао:

– Довољно времена има до Париза да освојимо злато. Сада је Србија моја кућа! Веома је тешко постати најбољи, потребно је сваког дана побјеђивати самог себе и као резултат дошла је ова медаља – рекао је Датунашвили и онда за крај на српском поновио:

– Хвала, Србијо!

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар