Prvi put posle 80 godina rođeni slonovi blizanci na Šri Lanci! (VIDEO)

Na Šri Lanci su posle gotovo 80 godina rođeni slonovi-blizanci, saopštile su danas vlasti za zaštitu divljih životinja.

Zanimljivosti 02.09.2021 | 17:35
Prvi put posle 80 godina rođeni slonovi blizanci na Šri Lanci! (VIDEO)

Slonica poznata po imenu Surangi, stara 25 godina, rodila je blizance, oba mužjaka, u sirotištu za slonove u Pinavali, rekao je portparol sirotišta, a prenosi agencija Rojters.

Njihov otac, 17-godišnji Pandu, takođe je stanovnik sirotišta. Stručnjaci za slonove iz Šri Lanke navode su da su blizanci od pripitomljenog slona posljednji put rođeni u zemlji 1941. godine.

Jedna od najvećih turističkih atrakcija Šri Lanke, Pinavala, osnovana je 1975. godine za brigu o divljim slonovima koje je trebalo spasiti ili liječiti od povreda. Vlada je objavila stroge propise za zaštitu životinja koje se smatraju većinskim u većinskom budističkom narodu.

Mnogi bogati ljudi iz Šri Lanke – uključujući budističke monahe – drže slonove kao kućne ljubimce kako bi pokazali svoje bogatstvo, ali su izveštaji o zlostavljanju široko rasprostranjeni.

Oni koji budu kršili novi zakon biće stavljeni na brigu o njihovom slonu i mogli bi se suočiti s trogodišnjom kaznom zatvora. Zvanični podaci pokazuju da u Šri Lanki ima oko 200 pripitomljenih slonova, a u divljini se procenjuje na 7.500 divljih slonova.

Hvatanje divljih slonova je krivično delo za koje je predviđena smrtna kazna, ali krivično gonjenje je retko. Aktivisti kažu da je u proteklih 15 godina iz parkova divljih životinja ukradeno više od 40 beba slonova.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar