Druga sedmica protesta: Niko se ne povlači

U drugu sedmicu je ušao protest Srba sa Kosova i Metohije, koji su nezadovoljni raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica.

Region 27.09.2021 | 08:33
Druga sedmica protesta: Niko se ne povlači

Na terenu nema nagoveštaja skorog rješenja ne povlače se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, niti Srbi koji zahtijevaju povlačenje uredbe o probnim tablicama za automobile iz centralne Srbije, prenosi RTS.

Dok se to ne dogodi, Srbi drže u blokadi magistralne pravce Raška-Leposavić i Ribariće-Zubin Potok.

Osmi je dan krize, a u posljednja tri dana viđeni su naleti borbenih helikoptera, te aviona “orao” i “mig 29” snaga bezbjednosti Srbije, a prostor je nadlijetao i helikopter Kfora.

Jučerašnji naleti aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva i helikoptera Kfora odvijali su se u vrijeme kada su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli dio vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u garnizonu u Raški, vojnoj bazi “Rudnica” i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Sa njima je bio i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Specijalne jedinice policije – Rosu samoproglašenog Kosova raspoređene su od 20. septembra na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom.

(Srna Foto: Kosovo Online)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Lola

27.09.2021 07:13

Samo uraditi ono sto je Azerbejdzan uradio i nista vise.Usvijetu se zna granica koja je priznata u UN i zavrsena prica.

ODGOVORITE
Name

Slazem se!

27.09.2021 07:54

To vazi za sve granice priznate u UNu, Srbija, BiH, Crna Gora….

Name

Re

27.09.2021 12:33

Za tvoju informaciju , Azerbejdžan nije priznao kosovo. Oni su krenuli u akciju kada su od Rusije dobili zeleno svjetlo, jer su u Jermeniji na vlast došle pro Američke snage. Interesantno da ih Ameri nisu branili.

Name

vuk

27.09.2021 07:29

50€ ko bi napustio dobra dnevnica

ODGOVORITE
Name

Dzoo

27.09.2021 09:59

Upravo tako 100% tacno moj drugar kaze nikad lakse love ne zaradjuje.

Name

Valter

27.09.2021 11:09

Znaci nekome je vrijedno rizikovati zivot za 50 eura? Stojati izmedju dvije vatre za novac, eto koja smo mi balkanska sirotinja, Zimbabve nam se smije. Pokusni kunici u farmaciji su vise placeni.