Друга седмица протеста: Нико се не повлачи

У другу седмицу је ушао протест Срба са Косова и Метохије, који су незадовољни распоређивањем специјалних снага полиције на административним прелазима Јариње и Брњак и одлуком Приштине о замјени регистарских таблица.

Регион 27.09.2021 | 08:33
Друга седмица протеста: Нико се не повлачи

На терену нема наговештаја скорог рјешења не повлаче се припадници специјалне јединице косовске полиције, нити Срби који захтијевају повлачење уредбе о пробним таблицама за аутомобиле из централне Србије, преноси РТС.

Док се то не догоди, Срби држе у блокади магистралне правце Рашка-Лепосавић и Рибариће-Зубин Поток.

Осми је дан кризе, а у посљедња три дана виђени су налети борбених хеликоптера, те авиона “орао” и “миг 29” снага безбједности Србије, а простор је надлијетао и хеликоптер Кфора.

Јучерашњи налети авиона српског ратног ваздухопловства и хеликоптера Кфора одвијали су се у вријеме када су министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли дио војних снага које се налазе у стању повишене борбене готовости, а распоређене су у оквиру тактичких група које се налазе у гарнизону у Рашки, војној бази “Рудница” и на правцу ка административном прелазу Јариње.

Са њима је био и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко.

Специјалне јединице полиције – Росу самопроглашеног Косова распоређене су од 20. септембра на административним прелазима са централном Србијом.

(Срна Фото: Косово Онлине)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лола

27.09.2021 07:13

Само урадити оно сто је Азербејдзан урадио и ниста висе.Усвијету се зна граница која је призната у УН и заврсена прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слазем се!

27.09.2021 07:54

То вази за све границе признате у УНу, Србија, БиХ, Црна Гора….

Name

Ре

27.09.2021 12:33

За твоју информацију , Азербејџан није признао косово. Они су кренули у акцију када су од Русије добили зелено свјетло, јер су у Јерменији на власт дошле про Америчке снаге. Интересантно да их Амери нису бранили.

Name

вук

27.09.2021 07:29

50€ ко би напустио добра дневница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

27.09.2021 09:59

Управо тако 100% тацно мој другар казе никад лаксе лове не зарадјује.

Name

Валтер

27.09.2021 11:09

Знаци некоме је вриједно ризиковати зивот за 50 еура? Стојати измедју двије ватре за новац, ето која смо ми балканска сиротиња, Зимбабве нам се смије. Покусни куници у фармацији су висе плацени.