Posle ćevapa Hrvati izmislili novu reč i za prsluk!?

Ćevapi u Hrvatskoj od nedavno više nisu ćevapi nego "mljevenici", a sada se pojavila još jedna reč koja je izazvala pravi smehotres na internetu.

Zanimljivosti 10.10.2021 | 16:29
Posle ćevapa Hrvati izmislili novu reč i za prsluk!?

Naime, na društvenoj mreži Instagram kruži slika iz hrvatskog kataloga u kojem se reklamira prsluk i ništa tu nije čudno dok ne obratite pažnju na to kako se ustvari kod njih zove ovaj odevni predmet - bezrukavnik!

"Ako farmerke nisu uske dočlankovice, a majica okorikavna i okovratna odjeća, nemamo šta da pričamo", piše u opisu objave na Instagramu.
 

Dakle, posle "mljevenika" koji su potpuno nova reč, sada smo dobili i bezrukavnik! Nije čudno što ljude zabavlja kako Hrvati nazivaju stvari koje svakodnevno koristimo.

(Kurir.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zdenek

10.10.2021 14:36

Svašta je vama smiješno. Čudno se ne smijete i Englezima koji ne govore kao Srbi. Ja živim u Hrvatskom zagorju i ta riječ je tu uobičajena barem koliko se ja sjećam, dakle oko najmanje 50 godina. Dakle to nije nikako nova riječ. Ako ste ju vi prvi put čuli to je vaš problem. Otkud tolika potreba ismijavanja Horvata ne znam. Meni osobno nijedna srpska riječ nije smiješna jer svaki narod i jezik poštujem.

ODGOVORITE
Name

Fhfyf

10.10.2021 15:21

Najveci kompleksasi na svijetu.Nista svoje nemaju,sve uzimaju i kradu a u Ilirskoj danici su napisali da su uzeli jezik od srba.Kako su pricali ni sami sebe nisu razumjeli.

ODGOVORITE