После ћевапа Хрвати измислили нову реч и за прслук!?

Ћевапи у Хрватској од недавно више нису ћевапи него "мљевеници", а сада се појавила још једна реч која је изазвала прави смехотрес на интернету.

Занимљивости 10.10.2021 | 16:29
После ћевапа Хрвати измислили нову реч и за прслук!?

Наиме, на друштвеној мрежи Инстаграм кружи слика из хрватског каталога у којем се рекламира прслук и ништа ту није чудно док не обратите пажњу на то како се уствари код њих зове овај одевни предмет - безрукавник!

"Ако фармерке нису уске дочланковице, а мајица окорикавна и оковратна одјећа, немамо шта да причамо", пише у опису објаве на Инстаграму.
 

Дакле, после "мљевеника" који су потпуно нова реч, сада смо добили и безрукавник! Није чудно што људе забавља како Хрвати називају ствари које свакодневно користимо.

(Курир.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зденек

10.10.2021 14:36

Свашта је вама смијешно. Чудно се не смијете и Енглезима који не говоре као Срби. Ја живим у Хрватском загорју и та ријеч је ту уобичајена барем колико се ја сјећам, дакле око најмање 50 година. Дакле то није никако нова ријеч. Ако сте ју ви први пут чули то је ваш проблем. Откуд толика потреба исмијавања Хорвата не знам. Мени особно ниједна српска ријеч није смијешна јер сваки народ и језик поштујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фхфyф

10.10.2021 15:21

Највеци комплексаси на свијету.Ниста своје немају,све узимају и краду а у Илирској даници су написали да су узели језик од срба.Како су прицали ни сами себе нису разумјели.

ОДГОВОРИТЕ