Oružane snage BiH u Požarevcu na obuci u Srbiji

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizuje se višenedeljna obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protivoklopnim lansirnim kompletom 9K111 „fagot“.  

Bosna i Hercegovina 14.10.2021 | 08:21
Oružane snage BiH u Požarevcu na obuci u Srbiji

Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora, i oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu ovog protivoklopnog oruđa u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

Težište je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2500 lansiranja rakete, u uslovima ograničene vidljivosti, zadimljavanja bojišta, pojave bljeska rakete, promene pravca kretanja i iznenadnog ubrzavanja cilja.

Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protivoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske.

Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je poverenja koje sistem obuke u Vojsci Srbije uživa u regionu i svetu i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

(BN Foto: Vojska Srbije) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

borac

14.10.2021 06:44

To su oni sto ce prijeci u nasu vojsku koju obecava dodik

ODGOVORITE
Name

Spijuni

14.10.2021 06:53

Sad ce Mile i to osporiti… garant’ ih Podzic poslao da spijuniraju … Samo nek je u kontru

ODGOVORITE
Name

Stefan

14.10.2021 07:38

Apsurd apsurda. Kojim rijecima objasniti ovakve pojave. U trenutku kada ostrasceni unitarsti, zakrvavljenih ociju, prizivaju rat, Sribija otvara vrata dzelatima i poducava ih kako ubijati neduzne. Bravo Vucicu izdajnice i nakazo iz CIA.

ODGOVORITE
Name

ReStefan

14.10.2021 07:55

Jesil siguran da ti ne treba pomoć stručnjaka? Dijete drago, ja sam ratovao 711 dana za Republiku Srpsku, sve dok nisam ranjen. Burle je bio DEZERTER i švercer dok smo mi ginuli, ali nasi neprijatelji nisu muslimani i Hrvati vec SEKTA koja unistava Srpsku

Name

Re

14.10.2021 07:57

???? Kakav si ti moron.... A ko kaze da se ne obucavaju pripadnici srpskog korpusa u OS BiH??? Ili nisi znao da i to postoji... Ostrascena budaletina!

Name

Re Stefan

14.10.2021 07:58

Druže Stefanel ti si budala svjetska, samo to mogu reći, Zna se ko je najveći dželat po srpski narod,al ti ne možeš razmišljati od tog sendviča um ti je pomutio.Smiri se Stefane malo se okreni pa vidi kako živi normalan svijet ,al očigledno si ti ostao mentalno zarobljen u nekom periodu,pa ti sad svi krivi.Žao mi te baš ,imaju ustanove za takve, pa da pokušaš ,možda ti bude bolje .A za trajno izlečenje ti je najbolje da ispljuneš taj sendvič iz usta i pročitaš neku knjigu,prošetaš malo vidiš da ljudi normalno žive,nadam se da će ti biti dobro uskoro.Brzo ozdravljenje ti želim

Name

Boro

14.10.2021 07:58

Ajde ne trči pred rudu, ovo je srpska komponenta OS BiH, srbi vježbaju i obučavaju se za uništavanje oklopnih bojevih sredstava jer su ispravni tenkovi uglavnom prebaceni u Federaciju, pa ako krenu da naši znaju kako dočekati