Оружане снаге БиХ у Пожаревцу на обуци у Србији

У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу реализује се вишенедељна обука припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине за руковање противоклопним лансирним комплетом 9К111 „фагот“.  

Босна и Херцеговина 14.10.2021 | 08:21
Оружане снаге БиХ у Пожаревцу на обуци у Србији

На обуци у Пожаревцу су подофицири и војници који су постављени на дужности командира одељења и оператора, и они ће, по завршетку обучавања, бити оспособљени за употребу овог противоклопног оруђа у свим временским, земљишним и борбеним условима.

Тежиште је на припремама за реализацију гађања, у оквиру којих ће сваки полазник на тренажеру извршити око 2500 лансирања ракете, у условима ограничене видљивости, задимљавања бојишта, појаве бљеска ракете, промене правца кретања и изненадног убрзавања циља.

Ово је други пут да се припадници Оружаних снага Босне и Херцеговине обучавају за употребу противоклопног лансирног комплета 9К111 „фагот“ у Центру за обуку копнене војске.

Реализација оваквих и сличних усавршавања за припаднике страних оружаних снага показатељ је поверења које систем обуке у Војсци Србије ужива у региону и свету и доприноси јачању билатералних односа са партнерским државама.

(БН Фото: Војска Србије) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

борац

14.10.2021 06:44

То су они сто це пријеци у насу војску коју обецава додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спијуни

14.10.2021 06:53

Сад це Миле и то оспорити… гарант’ их Подзиц послао да спијунирају … Само нек је у контру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

14.10.2021 07:38

Апсурд апсурда. Којим ријецима објаснити овакве појаве. У тренутку када острасцени унитарсти, закрвављених оцију, призивају рат, Срибија отвара врата дзелатима и подуцава их како убијати недузне. Браво Вуцицу издајнице и наказо из ЦИА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеСтефан

14.10.2021 07:55

Јесил сигуран да ти не треба помоћ стручњака? Дијете драго, ја сам ратовао 711 дана за Републику Српску, све док нисам рањен. Бурле је био ДЕЗЕРТЕР и шверцер док смо ми гинули, али наси непријатељи нису муслимани и Хрвати вец СЕКТА која унистава Српску

Name

Ре

14.10.2021 07:57

???? Какав си ти морон.... А ко казе да се не обуцавају припадници српског корпуса у ОС БиХ??? Или ниси знао да и то постоји... Острасцена будалетина!

Name

Ре Стефан

14.10.2021 07:58

Друже Стефанел ти си будала свјетска, само то могу рећи, Зна се ко је највећи џелат по српски народ,ал ти не можеш размишљати од тог сендвича ум ти је помутио.Смири се Стефане мало се окрени па види како живи нормалан свијет ,ал очигледно си ти остао ментално заробљен у неком периоду,па ти сад сви криви.Жао ми те баш ,имају установе за такве, па да покушаш ,можда ти буде боље .А за трајно излечење ти је најбоље да испљунеш тај сендвич из уста и прочиташ неку књигу,прошеташ мало видиш да људи нормално живе,надам се да ће ти бити добро ускоро.Брзо оздрављење ти желим

Name

Боро

14.10.2021 07:58

Ајде не трчи пред руду, ово је српска компонента ОС БиХ, срби вјежбају и обучавају се за уништавање оклопних бојевих средстава јер су исправни тенкови углавном пребацени у Федерацију, па ако крену да наши знају како дочекати