Francuska: Džamija zatvorena zbog radikalnog učenja

- Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin naredio je vlastima da zatvore džamiju u mjestu Alone nedaleko od grada Le Mana, na sjeverozapadu Francuske, pošto su prikupljeni dokazi da imam propovjeda radikalni islam.

Svijet 14.10.2021 | 12:37
Francuska: Džamija zatvorena zbog radikalnog učenja

Darmanin je istakao da je od vlasti zatražio da zatvore džamiju, mada je portparol Vlade Gabrijel Atal rekao da će konačna odluka biti objavljena u javnosti kasnije tokom dana, zbog pravne procedure.

Od ubistva nastavnika Samuela Patija prošle godine, Francuska se obračunava sa svakim za koga se sumnja da širi radikalne ideje.

Policija je pretražila džamiju u Aloneu nakon što je iz prefekture saopšteno da će biti zatvorena jer je oko 300 njenih poklonika povezano sa islamističkim pokretima koji opravdavaju pokretanje džihada i "mržnje i diskriminacije".

Džamija se nalazi u sklopu Međunarodnog centra "Ivon Lubi" i sadrži medresu koju prefektura smatra "lokacijom za indoktrinaciju" pošto propovijeda oružani džihad za svojih oko 110 učenika. 

(Srna Foto: Ilustarcija: You Tube) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zlaja

14.10.2021 10:53

Zamislite, da imamo jaku državu, koliko bi ih ovde bilo zatvoreno?!

ODGOVORITE
Name

Vuk

14.10.2021 10:55

Da se to desilo u Banjojluci države Kvinte odmah bi to žestoko osudile.

ODGOVORITE
Name

Jeremija

14.10.2021 11:11

Eh,lada bi ovako nešto moglo da se sprovede kod nas u BiH!!!

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

14.10.2021 14:47

Prvo ukazujete gostoprimstvo i dajete boravisne i radne vize radikalnim đihadistima, i a kad vam pocnu praviti haos u drzavi, onda ih protjerujete, totalno neuravnotezena politika, luda kuca!!

ODGOVORITE