Француска: Џамија затворена због радикалног учења

- Француски министар унутрашњих послова Жерар Дарманин наредио је властима да затворе џамију у мјесту Алоне недалеко од града Ле Мана, на сјеверозападу Француске, пошто су прикупљени докази да имам проповједа радикални ислам.

Свијет 14.10.2021 | 12:37
Француска: Џамија затворена због радикалног учења

Дарманин је истакао да је од власти затражио да затворе џамију, мада је портпарол Владе Габријел Атал рекао да ће коначна одлука бити објављена у јавности касније током дана, због правне процедуре.

Од убиства наставника Самуела Патија прошле године, Француска се обрачунава са сваким за кога се сумња да шири радикалне идеје.

Полиција је претражила џамију у Алонеу након што је из префектуре саопштено да ће бити затворена јер је око 300 њених поклоника повезано са исламистичким покретима који оправдавају покретање џихада и "мржње и дискриминације".

Џамија се налази у склопу Међународног центра "Ивон Луби" и садржи медресу коју префектура сматра "локацијом за индоктринацију" пошто проповиједа оружани џихад за својих око 110 ученика. 

(Срна Фото: Илустарција: Yоу Тубе) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Злаја

14.10.2021 10:53

Замислите, да имамо јаку државу, колико би их овде било затворено?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

14.10.2021 10:55

Да се то десило у Бањојлуци државе Квинте одмах би то жестоко осудиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеремија

14.10.2021 11:11

Ех,лада би овако нешто могло да се спроведе код нас у БиХ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

14.10.2021 14:47

Прво указујете гостопримство и дајете борависне и радне визе радикалним ђихадистима, и а кад вам поцну правити хаос у дрзави, онда их протјерујете, тотално неуравнотезена политика, луда куца!!

ОДГОВОРИТЕ