Meteorit joj proleteo kroz krov i pao na krevet

Kanađanka Rut Hamilton je spavala u svom domu u Britanskoj Kolumbiji kada je probudila “eksplozija” praćena lavežom njenog psa, u 23.35 časova. Skočila je iz kreveta, uključila svetlo i videla veliku rupu u plafonu…

Zanimljivosti 15.10.2021 | 15:36
Meteorit joj proleteo kroz krov i pao na krevet

Prvo je mislila da je drvo palo na kuću, ali kada je nazvala 911, dok je razgovarala sa operaterom, primetila je crni kamen između svojih jastuka, prenosi Tajms.

“O Bože, pa to je kamen u mom krevetu – rekla je operateru, a kasnije je saznala da je to zapravo bio meteorit.

Težak 1,2 kilograma i viličine velike pesnice, meteorit je promašio ženinu glavu za nekoliko centimetara.

“I dalje ne mogu da poverujem, ali rupa u mom plafonu je i dalje tu” rekla je Rut.

U noći kada je meteorit upao gospođi Hamilton u kuću, mnogi su videli užarenu loptu na nebu i čuli dva praska. Gospođa te noći nije mogla da zaspi od šoka. Pijuckala je čaj zavaljena u fotelji i posmatrala meteorit koji je ležao na krevetu prenosi Telegraf.rs

meteorit rupa u sobi
meteorit je napravio rupu u sobi

Iprva je vesti zadržala za sebe, ali je kasnije ipak odlučila da događaj prijavi Univerzitetu Zapadnog Ontarija, gde je profesor Piter Braun potvrdio da je kamen deo asteroida.

“Moje unuke sada mogu da kažu da je njihova baka umalo poginula u svom krevetu, zbog meteroita” rekla je Rut.

Šansa da se ovo dogodi je jedan u 100 milijardi, a te noći su na Zemlju pala čak dva kamena. Naučnici su drugi pronašli na livadi, kilometar dalje. Gospođa Hamilton je rekla da planira da zadrži kamen, kada naučnici završe sa istraživanjem, pošto je pao na njenu zemlju.

“Neverovatno je da sam preživela ovo bez i jedne ogrebotine. Samo je trebalo da očistim komadiće gipsa koji su pali sa plafona” rekla je baka.

Uz pomoć meteorita, naučnici će moći da rekonstruišu njegov put iz svemira, kroz atmosferu Zemlje, kao i da saznaju više o solarnom sistemu i pojasu asteroida.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar