Sigurni u pobjedu kandidata opozicije u Prijedoru

- Sigurni smo u veliku pobjedu našeg zajedničkog kandidata na prijevremenim izborima u Prijedoru, rekao je danas Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, nakon sastanka stranaka opozicije na kojem su prisustvovali predsjednik SDS-a Mirko Šarović, predsjednik DNS-a Nenad Nešić, predsjednik SPS-a Goran Selak i predstavnik Liste za pravdu i red Mladen Aničić. 

Republika Srpska 25.10.2021 | 19:04
Sigurni u pobjedu kandidata opozicije u Prijedoru

- Dogovoreno je da će do petka biti formirana koalicija za izbore u Prijedoru, koja će se okupiti oko jednog zajedničkog kandidata. Prijedor je mjesto u kojem se donosi jedna od najvažnijih odluka za budućnost Republike Srpske i biće veliki pokazatelj pravca u kojem će ići Republika Srpska nakon izbora 2. oktobra naredne godine, rekao je Borenović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osvrnuo se na proteste opozicije koji su održani 2. oktobra.  

- Dogovorili smo se da ćemo proteste nastaviti, jer niti jedan od ranijih zahtjeva nije ispunjen. Danas smo formirali zajednički tim koji će do kraja sedmice definisati ključne pravce djelovanja. Isporučili smo zahtjeve vlasti, nisu ispunjeni, tako da će protesti biti nastavljeni, istakao je Šarović. 

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je rekao da će Кlub SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH postupati u skladu sa zaključcima koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske. 

- Zaključci parlamenta Srpske jasno kažu da ne postoje uslovi za odlučivanje srpskih predstavnika na nivou zajedničkih institucija. Postoji dobra volja da se odazovemo zajedničkom sastanku parlamentaraca iz Republike Srpske sutra u Parlamentu, ali u odlučivanju nećemo učestvovati, jer tako štitimo i dostojanstvo Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je Nešić. 

Goran Selak, predsjednik SPS-a rekao je da su promjene neminovne i da je pitanje dana kada će aktuelna vlast otići sa političke scene Republike Srpske.  

- Dogovorili smo snažniju koordinaciju poslaničkih klubova i grupa u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Od svih političkih aktera tražimo da se Narodna skupština i njeni zaključci poštuju. Кada god je stvarno ugrožen vitalni nacionalni interes Republike Srpske, naše stranke će u NSRS p rve stati u odbranu, ali nećemo dozvoliti obmanjivanje građana zloupotrebom nacionalnog interesa, istakao je Selak. 

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Realist

25.10.2021 17:34

Kakva opozicija narodu je dosta prepucavanja..Prijedor i Doboj su prošlost za opoziciju,!

ODGOVORITE
Name

Re

26.10.2021 17:19

Slažem se s tobom,ali neko mora biti na tim pozicijama.

Name

Re za re

26.10.2021 18:14

?????? na poziciji neko mora ?????? neko mora biti na poziciji

Name

goran

25.10.2021 17:45

Da ne bude kao u Doboju na ponovljenim izborima.....?

ODGOVORITE
Name

Re

25.10.2021 19:38

Mislis na pljacku glasova?

Name

Miki

25.10.2021 17:54

Ja optimista?Znaju li oni gdje zive i koga narod voli.Pa bice iznenadjeni i to neprijatno.

ODGOVORITE
Name

Tvrtko

25.10.2021 19:04

Od izbora do izbora opozicija najavljuje da ce pobjediti pa gubi. Uz to se jos svadzaju oko kandidata, ne izgleda bas najbolje za opoziciju...

ODGOVORITE
Name

???

25.10.2021 19:46

Jesi li ti prespavao proslu godinu? U Bijeljini i Banjaluci ljudi su izabrali gradonacelnike iz redova opozicije. I obojica, a posebno Ljubisa Petrovic, pokazuju da opozicija ne moze biti u boljem stanju. Ako kandiduju covjeka kakav je u Bijeljini, ne mogu izgubiti. Samo retard ne bi glasao za obrazovanog, sposobnog, kulturnog i prije svega postenog covjeka.

Name

Rade

25.10.2021 19:57

Ako zajednički kandidat nije Radovan Đaković iz DNS, poraz opozicije je siguran. Radovan Đaković sa državnim fakultetim koji ima sigurne glasove je jedini koji može ovo pokrenuti. Sve ostalo je gubljenje vremena

ODGOVORITE
Name

Aha

25.10.2021 20:49

Ko završi državni fakultet taj je obavezno pošten

Name

Tamara

25.10.2021 20:59

Nije samo bitno realni glasovi. Bitna je i harizma Đaka ima to, što narod kaže rođeni je lider, čovjek iz naroda. Hoće zapjevati, pružiti ruku, pomoći u nevolji. To narod voli, sit je narod uštogljenih kravataša u službenim automobilima. On ponosno vozi svog golfa, zna da je njegov. Da neki nisu radili to što jesu uzeo bi mandat sa najviše osvojenih ličnih glasova

Name

MENAGER

25.10.2021 20:28

Ovo je samo paravan za navodno jedinstvo opozicionih stranaka Nesic je davno odlucio iz koje stranke ce biti kandidat i od toga ne bi odustao po cijenu bilo cega Pobjedom DNSovog kandidata Nesic bi se postavio za lidera opozicije a i ovako se vec namece Dodik daje Prijedor za RS Dat ce Dodik i RS za RS ako bude potrebno I jos samo na kraju da vidimo ko odlucuje sta je to vitalni nacionalni interes RS

ODGOVORITE
Name

Marko

26.10.2021 04:32

To znači Borenoviću da ti više odbora u Prijedoru nemaš jer tvoji neće poslušati, Deretić i ekipa, to što ti tražiš. I ti to vrlo dobro znaš.

ODGOVORITE
Name

Zoki

26.10.2021 04:57

Najvaznije je da ne bude izbornih kradja i narod izabere. U tom slucaju SNSD ima veoma male sanse.

ODGOVORITE
Name

Cccc

26.10.2021 06:04

Sto ne trazite dmjenu Sinise Ilica iz Zvornika za onakva kriminalna djela.

ODGOVORITE