Сигурни у побједу кандидата опозиције у Приједору

- Сигурни смо у велику побједу нашег заједничког кандидата на пријевременим изборима у Приједору, рекао је данас Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, након састанка странака опозиције на којем су присуствовали предсједник СДС-а Мирко Шаровић, предсједник ДНС-а Ненад Нешић, предсједник СПС-а Горан Селак и представник Листе за правду и ред Младен Аничић. 

Република Српска 25.10.2021 | 19:04
Сигурни у побједу кандидата опозиције у Приједору

- Договорено је да ће до петка бити формирана коалиција за изборе у Приједору, која ће се окупити око једног заједничког кандидата. Приједор је мјесто у којем се доноси једна од најважнијих одлука за будућност Републике Српске и биће велики показатељ правца у којем ће ићи Република Српска након избора 2. октобра наредне године, рекао је Бореновић.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић осврнуо се на протесте опозиције који су одржани 2. октобра.  

- Договорили смо се да ћемо протесте наставити, јер нити један од ранијих захтјева није испуњен. Данас смо формирали заједнички тим који ће до краја седмице дефинисати кључне правце дјеловања. Испоручили смо захтјеве власти, нису испуњени, тако да ће протести бити настављени, истакао је Шаровић. 

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић је рекао да ће Клуб СДС-ПДП-ДНС у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ поступати у складу са закључцима које је донијела Народна скупштина Републике Српске. 

- Закључци парламента Српске јасно кажу да не постоје услови за одлучивање српских представника на нивоу заједничких институција. Постоји добра воља да се одазовемо заједничком састанку парламентараца из Републике Српске сутра у Парламенту, али у одлучивању нећемо учествовати, јер тако штитимо и достојанство Народне скупштине Републике Српске, рекао је Нешић. 

Горан Селак, предсједник СПС-а рекао је да су промјене неминовне и да је питање дана када ће актуелна власт отићи са политичке сцене Републике Српске.  

- Договорили смо снажнију координацију посланичких клубова и група у Народној скупштини Републике Српске. Од свих политичких актера тражимо да се Народна скупштина и њени закључци поштују. Када год је стварно угрожен витални национални интерес Републике Српске, наше странке ће у НСРС п рве стати у одбрану, али нећемо дозволити обмањивање грађана злоупотребом националног интереса, истакао је Селак. 

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Реалист

25.10.2021 17:34

Каква опозиција народу је доста препуцавања..Приједор и Добој су прошлост за опозицију,!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.10.2021 17:19

Слажем се с тобом,али неко мора бити на тим позицијама.

Name

Ре за ре

26.10.2021 18:14

?????? на позицији неко мора ?????? неко мора бити на позицији

Name

горан

25.10.2021 17:45

Да не буде као у Добоју на поновљеним изборима.....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.10.2021 19:38

Мислис на пљацку гласова?

Name

Мики

25.10.2021 17:54

Ја оптимиста?Знају ли они гдје зиве и кога народ воли.Па бице изненадјени и то непријатно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твртко

25.10.2021 19:04

Од избора до избора опозиција најављује да це побједити па губи. Уз то се јос свадзају око кандидата, не изгледа бас најбоље за опозицију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

25.10.2021 19:46

Јеси ли ти преспавао прослу годину? У Бијељини и Бањалуци људи су изабрали градонацелнике из редова опозиције. И обојица, а посебно Љубиса Петровиц, показују да опозиција не мозе бити у бољем стању. Ако кандидују цовјека какав је у Бијељини, не могу изгубити. Само ретард не би гласао за образованог, способног, културног и прије свега постеног цовјека.

Name

Раде

25.10.2021 19:57

Ако заједнички кандидат није Радован Ђаковић из ДНС, пораз опозиције је сигуран. Радован Ђаковић са државним факултетим који има сигурне гласове је једини који може ово покренути. Све остало је губљење времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

25.10.2021 20:49

Ко заврши државни факултет тај је обавезно поштен

Name

Тамара

25.10.2021 20:59

Није само битно реални гласови. Битна је и харизма Ђака има то, што народ каже рођени је лидер, човјек из народа. Хоће запјевати, пружити руку, помоћи у невољи. То народ воли, сит је народ уштогљених краваташа у службеним аутомобилима. Он поносно вози свог голфа, зна да је његов. Да неки нису радили то што јесу узео би мандат са највише освојених личних гласова

Name

МЕНАГЕР

25.10.2021 20:28

Ово је само параван за наводно јединство опозиционих странака Несиц је давно одлуцио из које странке це бити кандидат и од тога не би одустао по цијену било цега Побједом ДНСовог кандидата Несиц би се поставио за лидера опозиције а и овако се вец намеце Додик даје Приједор за РС Дат це Додик и РС за РС ако буде потребно И јос само на крају да видимо ко одлуцује ста је то витални национални интерес РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

26.10.2021 04:32

То значи Бореновићу да ти више одбора у Приједору немаш јер твоји неће послушати, Деретић и екипа, то што ти тражиш. И ти то врло добро знаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

26.10.2021 04:57

Највазније је да не буде изборних крадја и народ изабере. У том слуцају СНСД има веома мале сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

26.10.2021 06:04

Сто не тразите дмјену Синисе Илица из Зворника за онаква криминална дјела.

ОДГОВОРИТЕ