Još jedno povlačenje predstave sa festivala pozorišta u Brčkom zbog Lečića!

Učesnici pozorišnog festivala u Brčkom nastavljaju da povlače svoje učešće.

Magazin 22.11.2021 | 17:26
Još jedno povlačenje predstave sa festivala pozorišta u Brčkom zbog Lečića!

Sinoć je na 38. Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom, odigrana predstava "Darian, hrvatski kralj samopomoći" pozorišta "Kerempuh" iz Zagreba, međutim, ansambl nije učestvovao na okruglom stolu nakon predstave i predstavnici ansambla su uputili saopštenje u kojem traže da budu izuzeti iz žiriranja i svih propratnih sadržaja festivala.

"Smatramo velikim propustom organizatora što nas na vreme nije obavestio o postojanju problema u vezi sa žirijem festivala, niti o postupcima drugih pozorišta koji su pozvani na festival", kaže se između ostalog u saopštenju pozorišta "Kerempuh".

"Predstavu smo odlučili da odigramo iz poštovanja prema publici kojoj se uvek rado vraćamo i česti smo gosti ovog festivala. Ipak, u okolnostima (zbog svega navedenog), uz zahvalu na pozivu, Satiričko kazalište Kerempuh istupa iz zvanične konkurencije festivala i neće učestvovati u nikakvim propratnim sadržajima. Naše je učestvovanje završeno pljeskom publike", zaključuje se.

Prvo je ekipa predstave "64", autorke Tene Štivičić, Ateljea 212 uputila saopštejne u kom je navela da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić. Kokan Mladenović, reditelj predstave "Šindlerov lift" i pisac Darko Cvijetić povukli su se sa Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom zbog toga što je u žiriju glumac Branislav Lečić.

Učešće su juče otkazale i autorke "Sedam strahova", a nakon njihovog saopštenja, glumica Danijela Štajnfeld oglasila se na svojim društvenim mrežama, upućujući reči zahvalnosti svima koji su povukli svoje učešće na ovom festivalu.

(b92)

Komentari / 0

Ostavite komentar