Још једно повлачење представе са фестивала позоришта у Брчком због Лечића!

Учесници позоришног фестивала у Брчком настављају да повлаче своје учешће.

Магазин 22.11.2021 | 17:26
Још једно повлачење представе са фестивала позоришта у Брчком због Лечића!

Синоћ је на 38. Сусретима позоришта/казалишта у Брчком, одиграна представа "Дариан, хрватски краљ самопомоћи" позоришта "Керемпух" из Загреба, међутим, ансамбл није учествовао на округлом столу након представе и представници ансамбла су упутили саопштење у којем траже да буду изузети из жирирања и свих пропратних садржаја фестивала.

"Сматрамо великим пропустом организатора што нас на време није обавестио о постојању проблема у вези са жиријем фестивала, нити о поступцима других позоришта који су позвани на фестивал", каже се између осталог у саопштењу позоришта "Керемпух".

"Представу смо одлучили да одиграмо из поштовања према публици којој се увек радо враћамо и чести смо гости овог фестивала. Ипак, у околностима (због свега наведеног), уз захвалу на позиву, Сатиричко казалиште Керемпух иступа из званичне конкуренције фестивала и неће учествовати у никаквим пропратним садржајима. Наше је учествовање завршено пљеском публике", закључује се.

Прво је екипа представе "64", ауторке Тене Штивичић, Атељеа 212 упутила саопштејне у ком је навела да су представу, коју је режирала Алиса Стојановић, одиграли из поштовања према публици, али да не желе да њихов рад оцењује члан жирија, Бранислав Лечић. Кокан Младеновић, редитељ представе "Шиндлеров лифт" и писац Дарко Цвијетић повукли су се са Сусрета позоришта/казалишта у Брчком због тога што је у жирију глумац Бранислав Лечић.

Учешће су јуче отказале и ауторке "Седам страхова", а након њиховог саопштења, глумица Данијела Штајнфелд огласила се на својим друштвеним мрежама, упућујући речи захвалности свима који су повукли своје учешће на овом фестивалу.

(б92)

Коментари / 0

Оставите коментар