Za prerano upaljene novogodišnje lampice - kazna 1.000 dolara!

Porodici Mofa iz Vestčejsa sa Floride praznici su već preseli jer će, po svemu sudeći, morati da plati kaznu od 1.000 dolara.

Zanimljivosti 01.12.2021 | 15:24
Za prerano upaljene novogodišnje lampice - kazna 1.000 dolara!

Ova porodica, u želji da na što lepši način proslavi predstojeće božićne i novogodišnje praznike, angažovala je dekoratera da im postavi svetleće ukrase i lampice na kući. Kako mnogi o tome razmišljaju, termini kod dekoratera zakazuju se godinu dana ranije, verovali ili ne. Zato su kod njih na kući lampice zasvetlele već 6. novembra.

Printscreen/YouTube
 

Samo dva dana kasnije dobili su tužbu od lokalnog stambenog udruženja koje im je zapretilo kaznom od 1.000 dolara zbog postavljanja ukrasa pre vremena. Udruženje navodi da se tek od Dana zahvalnosti može postavljati božićna i novogodišnja rasveta, piše Unilad.

Porodici je nakon toga zaprećeno novčanom kaznom od 100 dolara po danu ukoliko svetla ne budu podešena u skladu s propisima. Prema rečima advokata, komšije su se prve požalile na upaljena svetla.

Za prerano upaljene novogodišnje lampice – kazna 1.000 dolara

Vrlo brzo priča se proširila mrežama, a podršku porodici Mofa pružila je i „kraljica Božića“, pevačica Maraja Keri, koja je o tome tvitovala.

Majkl Mofa je za "Vašington post" izjavio da neće ugasiti svetla jer sve lepo izgleda i da je nečuveno da su svi kao Grinč, izmišljeni lik koji ne voli Božić.

(24sedam.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar