Napravila matursku haljinu od stranica omiljene knjige!

Hejli Skoč, 18-godišnja srednjoškolka iz Preri Grouva u Arkanzasu, napravila je svoju matursku haljinu od stotina stranica iz knjiga o Hariju Poteru!

Zanimljivosti 16.05.2022 | 16:33
Napravila matursku haljinu od stranica omiljene knjige!

Hejli Skoč je oduševila internet masu, praveći svoju matursku haljinu sa “rečima koje su joj donele mir, knjigama njenog detinjstva“, dve knjige o Hariju Poteru. Haljina je sadržavala 12.000 stranica knjige!

Odabrala je haljinu za maturu inspirisanu viktorijanskim vremenom, „nešto što bi se uklapalo u tako klasičnu auru mastila na papiru. Želela sam da ima određenu fantaziju.” prenosi bored panda.

Videvši njenu Hogvorts majicu za intervju, njena ljubav prema knjizi je jasna. Kaže da je počela da ih čita nakon što su joj se roditelji razveli, rekavši da su oni „nešto što će ponovo ujediniti ovu ideju porodice, nade i ljubavi“.

Iznenađujuće, trebalo je samo četiri dana da napravi svoju matursku haljinu od nule, ona je imala pomoć od njene majke. Njena majka Valeri, koja radi u fabricii kostima, bila je ključna u stvaranju stvarnog dizajna. “Ona mi je u potpunosti pomogla da sve to spojim sa korsetom i dala mi je nekoliko sjajnih ideja za steznik“, rekla je Hejli.

Nebrojeni sati cepanja, presavijanja, šivenja i lepljenja stranica, ponekad radeći duboko u noć, dok se sve nije spojilo u predivnu neobičnu i zanimljivu matursku haljinu. Bez naramenica, u korsetu, u origami stilu sa lepezom presavijenim stranicama iz njenih voljenih knjiga.

 

Stotine stranica, 4 dana i bezbroj sati kasnije, kremasta korset haljina bez naramenica bila je potpuna i prava zapanjujuća lepota od haljine kojoj su se svi divili.

-"Knjige su deo mog identiteta i  njeni likovi me i moralne lekcije inspirišu da budem osoba kakva sam danas"- rekla je Hejli.

“Stoga nije iznenađujuće što je svaka sesija izrade uključivala seriju o Hariju Poteru koja se igra u pozadini. „Gledala sam celu seriju o Hariju Poteru, tako da ne možete samo da prođete do pola i sačekate nedelju dana i pogledate ostatak“, rekla je za Fox23.

“Ako počnete sa takvim projektom, samo ga morate obaviti što je brže moguće. Rekla je da je gledala svih osam filmova o Hariju Poteru i dva spin-off filma Fantastične zveri, ali da li ih je gledala svaki put ili više puta tokom četiri dana nije poznato.

Kaže, otkako je objavila slike papirne maturske haljine, dizajneri i fotografi sa svih strana su joj se obratili. Dve javne biblioteke u Arkanzasu su se čak javile tražeći da joj izlože haljinu.

“Bila sam stidljiva, štreberka koja je tražila neku magiju u životu“, dodaje Skoč objašnjavajući kako je osećala vezu sa likom Hermione Grejndžer.

Čak i uz svu pažnju, ljudi koji pokušavaju da stave cene na haljinu, a neki čak traže da je nose na svojim venčanjima, Skoch kaže da je ovaj komad samo za nju. Haljina, trenutak i posebno reči odštampane na svakom sloju njene haljine, sentimentalnije od bilo koje društvene mreže.

“„Baš takva inspiracija u vreme kada sam bila tako ranjiva i kada mi je bila najpotrebnija… Ja tako volim ove knjige“, ​​kaže ona.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar