Направила матурску хаљину од страница омиљене књиге!

Хејли Скоч, 18-годишња средњошколка из Прери Гроува у Арканзасу, направила је своју матурску хаљину од стотина страница из књига о Харију Потеру!

Занимљивости 16.05.2022 | 16:33
Направила матурску хаљину од страница омиљене књиге!

Хејли Скоч је одушевила интернет масу, правец́и своју матурску хаљину са “речима које су јој донеле мир, књигама њеног детињства“, две књиге о Харију Потеру. Хаљина је садржавала 12.000 страница књиге!

Одабрала је хаљину за матуру инспирисану викторијанским временом, „нешто што би се уклапало у тако класичну ауру мастила на папиру. Желела сам да има одређену фантазију.” преноси боред панда.

Видевши њену Хогвортс мајицу за интервју, њена љубав према књизи је јасна. Каже да је почела да их чита након што су јој се родитељи развели, рекавши да су они „нешто што ц́е поново ујединити ову идеју породице, наде и љубави“.

Изненађујуц́е, требало је само четири дана да направи своју матурску хаљину од нуле, она је имала помоћ од њене мајке. Њена мајка Валери, која ради у фабриции костима, била је кључна у стварању стварног дизајна. “Она ми је у потпуности помогла да све то спојим са корсетом и дала ми је неколико сјајних идеја за стезник“, рекла је Хејли.

Небројени сати цепања, пресавијања, шивења и лепљења страница, понекад радец́и дубоко у ноц́, док се све није спојило у предивну необичну и занимљиву матурску хаљину. Без нараменица, у корсету, у оригами стилу са лепезом пресавијеним страницама из њених вољених књига.