Poruka EU nakon sastanka Mišela u Predsjedništvu BiH

Iz Delegacije Evropske unije u BiH nakon posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela saopšteno je da su razgovori s političkim liderima u BiH bili značajni i produktivni.

Bosna i Hercegovina 21.05.2022 | 17:13
Poruka EU nakon sastanka Mišela u Predsjedništvu BiH

Predsjednik Mišel je održao sastanke sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i političkim liderima. Cilj ove posjete je bio da se upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put Bosne i Hecegovine ka EU – navedeno je.

Iz Delegacije EU kažu da je tokom razgovora poseban značaj stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane.

– Predsjednik Mišel je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga između svih strana. Predsjednik i politički lideri su se složili da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu – zaključeno je.

(Klix)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Minionsi

21.05.2022 17:22

Ako nije nista ostvareno i ako nisu neka pitanja rijesena, 0 bodova, narocito Evropskoj Uniji ...

ODGOVORITE
Name

Re

21.05.2022 19:10

Ovo je postalo smarajuće. Samo šuplja obećanja sa obje strane, licemjerje u nedogled. Generacijama prođe život, a lopovi vladaju i bogate se.

Name

razumio

22.05.2022 06:25

Ostala lepinja (BiH), a cevapi pojedeni (use, nase i podase)! Velika porcija (samopouzdanja).

Name

Sada

21.05.2022 17:36

Ako ne nateraju EU za prijem BH po mjeri covijeka, onda nema nista od te EU ... Ima Atina Istambul Moskva, pa nadalje ... Atina opet bi odlucivala o pitanjima mira i rata, odnosno demokratije ili rezima na Balkanu i sudbini Balkana koja nije Evropska, ali i cuvari i granice Evrope bi se pomjerale prema Berlinu ...

ODGOVORITE
Name

borac

21.05.2022 19:07

Dodik vas je jos jednom slagao.

ODGOVORITE
Name

Nole

21.05.2022 19:17

A zasto se on sastajao sa liderima SDA i HDZ.Postoji predsjednistvo,postoje ljudi koji su na celu predsjednistva,cemu sastajanje sa ovom dvojicom.Zasto se nije sastao i sa Djokicem,Stevandicem,Sarovicem,Nesicem...ili u Srbiji sa Dacicem,Obradovicem,itd...U cemu je razlika???

ODGOVORITE
Name

Django

21.05.2022 20:29

Uvijek pred izbore ista prica dodju ovi stranci i nastavlja se evropski put a 4 godine nista nisu radili nedavno prije 10 dana nijedan zakon nije prihvacen ps bih sto se tice evrope oni nas stvarno prave budalama vide niko se ne buni i rade sta hoce

ODGOVORITE
Name

miso

22.05.2022 21:37

I nije ti jasno ? pa zar se oni ne pitaju za sve bitne stvari na prostoru Federacije BiH.Zna Mišel ko ima najveći uticaj i ko treba da napravi dogovor oko izbornog zakona u,ne građanskoj,nego seljačkoj državi.Komšić bi pravio građansku državu a oko njega i nasuprot njega sve same seljačine