Порука ЕУ након састанка Мишела у Предсједништву БиХ

Из Делегације Европске уније у БиХ након посјете предсједника Европског савјета Шарла Мишела саопштено је да су разговори с политичким лидерима у БиХ били значајни и продуктивни.

Босна и Херцеговина 21.05.2022 | 17:13
Порука ЕУ након састанка Мишела у Предсједништву БиХ

Предсједник Мишел је одржао састанке са Предсједништвом Босне и Херцеговине и политичким лидерима. Циљ ове посјете је био да се упозна са кључним приоритетима политичких лидера, али и да се размјене мишљења о томе како дати нови полет реформама које су потребне за пут Босне и Хецеговине ка ЕУ – наведено је.

Из Делегације ЕУ кажу да је током разговора посебан значај стављен на то како ЕУ може подржати побољшање и јачање функционисања државних институција и на тај начин побољшати пружање услуга, стварање радних мјеста, раст и просперитет за све грађане.

– Предсједник Мишел је изразио спремност да помогне поновно подстицање дијалога између свих страна. Предсједник и политички лидери су се сложили да у наредним седмицама одрже састанак у Бриселу како би се разрадила мапа пута којим ће се утврдити приоритетне реформе и политички договори који су потребни за оснаживање ЕУ пута за Босну и Херцеговину – закључено је.

(Клиx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Минионси

21.05.2022 15:22

Ако није ниста остварено и ако нису нека питања ријесена, 0 бодова, нароцито Европској Унији ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2022 17:10

Ово је постало смарајуће. Само шупља обећања са обје стране, лицемјерје у недоглед. Генерацијама прође живот, а лопови владају и богате се.

Name

разумио

22.05.2022 04:25

Остала лепиња (БиХ), а цевапи поједени (усе, насе и подасе)! Велика порција (самопоуздања).

Name

Сада

21.05.2022 15:36

Ако не натерају ЕУ за пријем БХ по мјери цовијека, онда нема ниста од те ЕУ ... Има Атина Истамбул Москва, па надаље ... Атина опет би одлуцивала о питањима мира и рата, односно демократије или резима на Балкану и судбини Балкана која није Европска, али и цувари и границе Европе би се помјерале према Берлину ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.05.2022 17:07

Додик вас је јос једном слагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

21.05.2022 17:17

А засто се он састајао са лидерима СДА и ХДЗ.Постоји предсједниство,постоје људи који су на целу предсједниства,цему састајање са овом двојицом.Засто се није састао и са Дјокицем,Стевандицем,Саровицем,Несицем...или у Србији са Дацицем,Обрадовицем,итд...У цему је разлика???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјанго

21.05.2022 18:29

Увијек пред изборе иста прица додју ови странци и наставља се европски пут а 4 године ниста нису радили недавно прије 10 дана ниједан закон није прихвацен пс бих сто се тице европе они нас стварно праве будалама виде нико се не буни и раде ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисо

22.05.2022 19:37

И није ти јасно ? па зар се они не питају за све битне ствари на простору Федерације БиХ.Зна Мишел ко има највећи утицај и ко треба да направи договор око изборног закона у,не грађанској,него сељачкој држави.Комшић би правио грађанску државу а око њега и насупрот њега све саме сељачине