Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na Evrobasketu

Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu

Košarka 10.06.2022 | 15:56
Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na Evrobasketu

To je indirektno potvrdio doktor našeg državnog tima, koji je objasnio da opravak od povrede koju ima Bogdanović traje minimum tri meseca. Automatski nemoguće je da on bude deo tima na Eurobasketu.

"Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, ne baš kratko, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. On ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Srbiju, Beograd“, rekao je lekar nacionalnog tima prof dr Dragan Radovanović za "Sport Klub".

Naredne nedelje spisak za mečeve kvalifikacija objavljuje selektor Pešić, ali na njemu očekivano neće biti igrača iz NBA lige.

- Nemam potrebe da žurim, posebno što još nije spuštena zavesa na završnice košarkaških prvenstava u Evropi. Krajnji rok je 20. jun, a može da se desi da spisak reprezentativnih kandidata za kvalifikacioni prozor FIBA i Evropsko prvenstvo objavim i sredinom sledeće nedelje. Već je plasirana šira, a ovo bi bila uža lista. Ono što je poznato je da u predstojećoj seniorskoj akciji neće biti NBA igrača - jasan je Pešić.

Selektor je i dodao:

- U ovom trenutku su nam najvžanije dve utakmice FIBA ’prozora’, poslednjeg dana juna protiv Letonije u Rigi, i 3. jula u niškom ’Čairu’ sa Belgijom. Neće sigurno igrati reprezentativni kandidati iz NBA klubova, s obzirom na to da po pravilima Svetske košarkaške organizacije, oni mogu biti pozvani samo dva dana (27. jun) pre prvog duela.“

Podsećamo, Eurobasket se održava od 1. do 18. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

(Kurir  Foto:Starsport)

Komentari / 0

Ostavite komentar