Богдан Богдановић неће играти за Србију на Евробаскету

Богдан Богдановић неће играти за Србију на Европском првенству

Кошарка 10.06.2022 | 15:56
Богдан Богдановић неће играти за Србију на Евробаскету

То је индиректно потврдио доктор нашег државног тима, који је објаснио да оправак од повреде коју има Богдановић траје минимум три месеца. Аутоматски немогуће је да он буде део тима на Еуробаскету.

"Наш репрезентативац је пре две-три недеље оперисао скакачко, десно колено, а опоравак тражи време, не баш кратко, минимум три месеца. Скоро свакодневно се чујемо, захват је протекао у најбољем реду, на једној клиници у Калифорнији. Он остаје још месец дана у Америци, а онда би требало да дође у Србију, Београд“, рекао је лекар националног тима проф др Драган Радовановић за "Спорт Клуб".

Наредне недеље списак за мечеве квалификација објављује селектор Пешић, али на њему очекивано неће бити играча из НБА лиге.

- Немам потребе да журим, посебно што још није спуштена завеса на завршнице кошаркашких првенстава у Европи. Крајњи рок је 20. јун, а може да се деси да списак репрезентативних кандидата за квалификациони прозор ФИБА и Европско првенство објавим и средином следеће недеље. Већ је пласирана шира, а ово би била ужа листа. Оно што је познато је да у предстојећој сениорској акцији неће бити НБА играча - јасан је Пешић.

Селектор је и додао:

- У овом тренутку су нам највжаније две утакмице ФИБА ’прозора’, последњег дана јуна против Летоније у Риги, и 3. јула у нишком ’Чаиру’ са Белгијом. Неће сигурно играти репрезентативни кандидати из НБА клубова, с обзиром на то да по правилима Светске кошаркашке организације, они могу бити позвани само два дана (27. јун) пре првог дуела.“

Подсећамо, Еуробаскет се одржава од 1. до 18. септембра, а Србија ће играти у групи са Чешком, Пољском, Финском, Израелом и Холандијом.

(Курир  Фото:Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар