Srbija savladala Ameriku na startu prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je večeras Sjedinjene Američke Države u prvom kolu Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

Sport 21.06.2022 | 21:02
Srbija savladala Ameriku na startu prvenstva

Na bazenu u Segedinu naša selekcija slavila je sa 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3) i tako napravila krupan korak ka prvom mestu u D grupi koje vodi direktno u četvrtfinale.

Najavljivao je selektor "delfina" Dejan Savić uoči turnira da će Amerikanci biti favorit iz senke i naš najteži rival u grupnoj fazi, i tako je i bilo.

Mučili su su "delfini" u većem delu prvog poluvremenu sa izabranicima Dejana Udovičića, a Savić je morao da reaguje prepoznatljivim tajm-autom pri vođstvu Amerikanaca (7:6) na kom je "izribao" svoje pulene.

"Svi ste mlohavi, znate koji su vam to pokreti...Nja, nja, nja, nja...Sad kad uđete, hoću da vidim četiri metra svi šprint!", zagrmeo je Savić.

To je urodilo plodom, usledila je reakcija naših vaterpolista koji su potom stekli prednost i nisu je ispuštali do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dušan Mandić sa četiri gola.

U prvom meču D grupe Australija je ubedljivo savladala Kazahstan sa 10:4 (1:0, 3:0, 3:2, 3:2).

Srbija za dva dana igra protiv Australije (18.00), a grupnu fazu završava duelom protiv Kazahstana 25. juna, takođe od 18 sati.

I na ovom velikom takmičenju podrška podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

(Tanjug   Foto:Starsport)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Паук

21.06.2022 20:49

Честитамо браћо, тако треба.

ODGOVORITE