Србија савладала Америку на старту првенства

Ватерполо репрезентација Србије савладала је вечерас Сједињене Америчке Државе у првом колу Светског првенства у Мађарској.

Спорт 21.06.2022 | 21:02
Србија савладала Америку на старту првенства

На базену у Сегедину наша селекција славила је са 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3) и тако направила крупан корак ка првом месту у Д групи које води директно у четвртфинале.

Најављивао је селектор "делфина" Дејан Савић уочи турнира да ће Американци бити фаворит из сенке и наш најтежи ривал у групној фази, и тако је и било.

Мучили су су "делфини" у већем делу првог полувремену са изабраницима Дејана Удовичића, а Савић је морао да реагује препознатљивим тајм-аутом при вођству Американаца (7:6) на ком је "изрибао" своје пулене.

"Сви сте млохави, знате који су вам то покрети...Ња, ња, ња, ња...Сад кад уђете, хоћу да видим четири метра сви шпринт!", загрмео је Савић.

То је уродило плодом, уследила је реакција наших ватерполиста који су потом стекли предност и нису је испуштали до краја меча.

Најефикаснији у победничком тиму био је Душан Мандић са четири гола.

У првом мечу Д групе Аустралија је убедљиво савладала Казахстан са 10:4 (1:0, 3:0, 3:2, 3:2).

Србија за два дана игра против Аустралије (18.00), а групну фазу завршава дуелом против Казахстана 25. јуна, такође од 18 сати.

И на овом великом такмичењу подршка подмлађеној репрезентацији је УНИQА - званично осигурање ватерполо тима Србије.

(Тањуг   Фото:Старспорт)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Паук

21.06.2022 20:49

Честитамо браћо, тако треба.

ОДГОВОРИТЕ