Japanci izgradili luksuznu kućicu za pse koja košta 150.000 dolara!

“Inuden“ arhitektonsko čudo koje je izgradio isključivo ručno japanski stolar iz palate, verovatno je najskuplja kućica za pse na svetu. Kako i nebi jer ova drvena minijaturna japanska pseća palata (kuća) vredna je neverovatnih 150.000 dolara!

Zanimljivosti 22.06.2022 | 15:28
Japanci izgradili luksuznu kućicu za pse koja košta 150.000 dolara!

Cultural Property Structural Plan Co., Ltd. je kompanija sa sedištem u Osaki koja je specijalizovana za očuvanje i popravku zgrada kulturnih dobara i projektovanje seizmičke armature. Zapošljava stručnjake za tradicionalnu arhitekturu koji koriste vekovima stare tehnike izgradnje svetilišta i hramova.

Nedavno je japanska kompanija najavila novi projekat, kodnog naziva „Inuden“, koji uključuje izgradnju ekskluzivne kućice za pse od visokokvalitetnih prirodnih materijala, koristeći iste tradicionalne tehnike koje se koriste na japanskim svetištima, hramovima i zamkovima.

Projekat Inuden ima za cilj da stvori i proda vrhunsku kućicu za pse koristeći lepotu i tehnologiju japanskih svetilišta i hramova od strane stručnjaka za tradicionalnu arhitekturu. Inuden je napravljen korišćenjem originalnih tehnika od strane stolara i majstora lima koji su uključeni u izgradnju svetilišta i hramova.” , piše kompanija u saopštenju za javnost.

Zasnovan na Zenshu-sama stilu, jednom od nekoliko stilova koji se koriste u japanskoj arhitekturi svetilišta i hramova, Inuden je napravljen od ručno izrezbarenog japanskog čempresa, ima prelep zakrivljen krov prekriven rastegnutim bakarnim pločama i ima granitnu osnovu.

Što se tiče pogodnosti, zaista ne postoje one koje bi vas oduševile. To je samo minimalistički stil i ideja koju tim stručnjaka za restauraciju opravdava apsurdnu cenu. 150.000 dolara što  je više od većine kuća ljudi za dom, čak i u ovim teškim vremenima.

Pošto ovu veoma posebnu kućicu za pse gradi ručno tim stručnjaka koji su takođe zauzeti restauracijom raznih arhitektonskih čuda, poput palata i hramova, samo jedna pseća palata godišnje će se proizvoditi i prodavati. Upravo ta retkost tera njenu ekskluzivnost odnosno skupoća i cena od 150.000 dolara!?

Gore pomenuta kompanija će početi da prima narudžbine za kućicu za pse Inuden 1. septembra, a, koliko razumemo, ako dobiju više od jedne potvrđene porudžbine, biće održana lutrija kako bi se utvrdilo ko će dobiti jednu i jedinu pseću kuća koja se sagradila ove godine.

Kako je išla gradnja i kako na kraju izgleda ta kućica za pse vredna 150.000 dolara pogledjate u videu:

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar