Јапанци изградили луксузну кућицу за псе која кошта 150.000 долара!

“Инуден“ архитектонско чудо које је изградио искључиво ручно јапански столар из палате, вероватно је најскупља куц́ица за псе на свету. Како и неби јер ова дрвена минијатурна јапанска псећа палата (кућа) вредна је невероватних 150.000 долара!

Занимљивости 22.06.2022 | 15:28
Јапанци изградили луксузну кућицу за псе која кошта 150.000 долара!

Цултурал Пропертy Струцтурал План Цо., Лтд. је компанија са седиштем у Осаки која је специјализована за очување и поправку зграда културних добара и пројектовање сеизмичке арматуре. Запошљава стручњаке за традиционалну архитектуру који користе вековима старе технике изградње светилишта и храмова.

Недавно је јапанска компанија најавила нови пројекат, кодног назива „Инуден“, који укључује изградњу ексклузивне куц́ице за псе од висококвалитетних природних материјала, користец́и исте традиционалне технике које се користе на јапанским светиштима, храмовима и замковима.

Пројекат Инуден има за циљ да створи и прода врхунску куц́ицу за псе користец́и лепоту и технологију јапанских светилишта и храмова од стране стручњака за традиционалну архитектуру. Инуден је направљен коришц́ењем оригиналних техника од стране столара и мајстора лима који су укључени у изградњу светилишта и храмова.” , пише компанија у саопштењу за јавност.

Заснован на Зенсху-сама стилу, једном од неколико стилова који се користе у јапанској архитектури светилишта и храмова, Инуден је направљен од ручно изрезбареног јапанског чемпреса, има прелеп закривљен кров прекривен растегнутим бакарним плочама и има гранитну основу.

Што се тиче погодности, заиста не постоје оне које би вас одушевиле. То је само минималистички стил и идеја коју тим стручњака за рестаурацију оправдава апсурдну цену. 150.000 долара што  је више од вец́ине кућа људи за дом, чак и у овим тешким временима.

Пошто ову веома посебну куц́ицу за псе гради ручно тим стручњака који су такође заузети рестаурацијом разних архитектонских чуда, попут палата и храмова, само једна псећа палата годишње ц́е се производити и продавати. Управо та реткост тера њену ексклузивност односно скупоћа и цена од 150.000 долара!?

Горе поменута компанија ће почети да прима наруџбине за куц́ицу за псе Инуден 1. септембра, а, колико разумемо, ако добију више од једне потврђене поруџбине, биц́е одржана лутрија како би се утврдило ко ц́е добити једну и једину псећу куц́а која се саградила ове године.

Како је ишла градња и како на крају изгледа та кућица за псе вредна 150.000 долара погледјате у видеу:

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар