Za uspjehe bh. raftera na SP niko ne mari

Reprezentacija BiH u raftingu osvojila je pet medalja na Svjetskom prvenstvu što je istorijski rezultat. Međutim, niko od nadležnih nije reagovao na uspjeh ovih sportista.

Ostali sportovi 14.07.2022 | 16:16
Za uspjehe bh. raftera na SP niko ne mari

Organizacija Svjetskog prvenstva na rijekama Vrbas i Tara na vrhunskom novou. Predstavnici BiH postigli su najbolje rezultate do sada . I sve se na tome zavšava. 

''Mjesec dana nakon Svjetskog prvenstva nastao je muk, tišina, niko se ne javlja a u suštini smatram da ne trebamo sami da se pozovemo već institucije koje trebaju da rade svoj posao pa makar lažno obećanje da daju i kažu momci postigli ste istorijski rezultat'', istče reprezentativac BiH u raftingu, Dejan Marković.

Da se prvenstvo održalo u Kini, kao što je i trebalo biti, zbog nedostatka sredstava bh. reprezentacija ne bi ni nastupila, kažu rafteri.

"Nikada nismo ni imali podršku od BiH institucija, uvijek smo imali od grada Banjaluka i što je u redu kada nastupamo kao Dajak klub. A što se tiče podrške reprezentaciji BiH već od  2013. godine bili smo u Novog Zelandu, kasnije u Indoneziji pa i Emiratima, nikada nismo dobili nikakvu podršku", navodi Marković.

Ukoliko se nastavi loš odnos institucija upitni su dalji nastupi na takmičenjima, upozoravaju predstavnici BiH reprezentacije u raftingu.

(BN Foto: BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sunto

14.07.2022 14:55

A pojedincima koji se takmiče pod zastavom Srbije Dodik je do sad dao milion narodnih para, što u kešu, što u placevima, što u poslovnim prostorima i ostalom.......

ODGOVORITE
Name

Dax

14.07.2022 15:05

Kakav sport takav i odnos.

ODGOVORITE
Name

Milko

14.07.2022 15:24

Pare su kod braće Pastir. Nekome pare, nekome jeftina medalja.