За успјехе бх. рафтера на СП нико не мари

Репрезентација БиХ у рафтингу освојила је пет медаља на Свјетском првенству што је историјски резултат. Међутим, нико од надлежних није реаговао на успјех ових спортиста.

Остали спортови 14.07.2022 | 16:16
За успјехе бх. рафтера на СП нико не мари

Организација Свјетског првенства на ријекама Врбас и Тара на врхунском новоу. Представници БиХ постигли су најбоље резултате до сада . И све се на томе завшава. 

''Мјесец дана након Свјетског првенства настао је мук, тишина, нико се не јавља а у суштини сматрам да не требамо сами да се позовемо већ институције које требају да раде свој посао па макар лажно обећање да дају и кажу момци постигли сте историјски резултат'', истче репрезентативац БиХ у рафтингу, Дејан Марковић.

Да се првенство одржало у Кини, као што је и требало бити, због недостатка средстава бх. репрезентација не би ни наступила, кажу рафтери.

"Никада нисмо ни имали подршку од БиХ институција, увијек смо имали од града Бањалука и што је у реду када наступамо као Дајак клуб. А што се тиче подршке репрезентацији БиХ већ од  2013. године били смо у Новог Зеланду, касније у Индонезији па и Емиратима, никада нисмо добили никакву подршку", наводи Марковић.

Уколико се настави лош однос институција упитни су даљи наступи на такмичењима, упозоравају представници БиХ репрезентације у рафтингу.

(БН Фото: БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сунто

14.07.2022 14:55

А појединцима који се такмиче под заставом Србије Додик је до сад дао милион народних пара, што у кешу, што у плацевима, што у пословним просторима и осталом.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даx

14.07.2022 15:05

Какав спорт такав и однос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

14.07.2022 15:24

Паре су код браће Пастир. Некоме паре, некоме јефтина медаља.